Легендата от Rainbow, Black Sabbath и Dio – Рони Джеймс

...
Легендата от Rainbow, Black Sabbath и Dio – Рони Джеймс
Коментари Харесай

Автобиографията на легендата Рони Джеймс Дио излиза и на български

Легендата от Rainbow, Black Sabbath и Dio – Рони Джеймс Дио – стартира да написа своята автобиография малко преди гибелта си през 2010 година, само че по този начин и не съумява да я приключи. С тази нелека задача се нагърбват неговият непосредствен другар и авторитетен музикален публицист Мик Уол, създател на бестселъри, отдадени на Metallica, AC/DC, Боно и на самите Black Sabbath, както и брачната половинка му – Уенди Дио. Книгата се появяви на пазара през юли 2021 и незабавно притегля вниманието на феновете на великия музикант.

През октомври „ Rainbow in the Dark. Aвтобиография” или една от най-дългоочакваните музикални автобиографии се появява и на български език в превод на Коста Сивов.

В своите записки Рони разказва най-важните хора и събития, които са му помогнали да се построи като музикант и като персона – околните другари музиканти, татко му, който още като дребен му споделя да си избере музикален инструмент, с цел да се научи да свири и да стане добър човек, дамата, която застава до него и го поддържа в цялата му кариера, партньорството с невероятни гении като Ричи Блекмор и Тони Айоми. Певецът споделя намерено и за някои от грешките, които е позволил, за споровете, за пикантните детайлности в живота на рок звездите. Ще научите за мафиотския генезис на името Дио; за това по какъв начин Рони вкарва в хеви метъл културата паметния знак с рогата; за злополуката, която едвам не коства живота му още преди да е почнал да се изкачва по пътя към славата.



Но ще научите и по какъв начин са били основани някои от най-значимите песни и албуми в историята на рока и хеви метъла.
„ Rainbow in the Dark. Aвтобиография” е откровената изповед на един човек, постигнал фантазиите си, разкрил любовта на живота си и призванието, което му е помогнало да въодушевява генерации наред почитатели по целия свят. Това е история за силата на любовта и верността, за фантазиите, упоритостите, другарството и трънливия път към славата. За музиката като изкуство и клопките на музикалната промишленост. За борбата със личното его и за конфликта на характери в един свят, населяван от величия.

„ След към четиресет секунди от колоните се стовари като мълния във формата на вилица колосален риф. Никой различен китарист в историята на рока не може да измисли нещо сходно. Рифът беше тежък и изчистен, само че светеше като фар. Преди песента да стигне доникъде, преди даже Тони да успее да ме попита какво мисля, към този момент пишех изникналите в главата ми строфи:
В мъгливата заран, на ръба на времето, изгубихме изгряващото слънце, нашия финален знак... “
Рони Джеймс Дио за основаването на Children of the Sea

„ Наречете ме остарял романтик, само че в никакъв случай не съм пял за пари. Вярно е, че постоянно съм бил благополучен, или най-малко удовлетворен да ми се заплаща за труда ми, само че не това ме е карало да не преставам напред, да превъзмогвам моментите, в които съм считал, че с мен е свършено, да сътворявам най-хубавите си песни, да пея по най-хубавия метод и да съм същински другар с почитателите си, а не просто следващата фотография в списание. “
Рони Джеймс Дио
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР