Легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон отказа да отговори в прав

...
Легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон отказа да отговори в прав
Коментари Харесай

Буфон след упреците: Не искам и няма да бъда бреме

Легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон отхвърли да отговори в прав текст на критиците си след снощното 2:2 посред Торино против Тотнъм в първия 1/8-финален мач сред двата отбора от Шампионската лига. Славният деец за следващ път застана зад обещаното още преди време, а точно – че ще организира решителна среща с клуба по отношение на бъдещето си, тъй като не желае да се трансформира в задължение.

Гранде Буфон още веднъж повежда "скуадра адзура "?

Напоследък на Апенините се ширят информации, че Буфон може и да се откаже от първичния си проект да завърши с футбола в края на сезон 2017/2018. Новоназначеният краткотраен селекционер на Италия Луиджи Ди Биаджо организира персонален диалог с 40-годишния състезател, в който се опита да го убеди да се завърне с фланелката на „ скуадра адзура”.

Германска легенда: Буфон не се усеща, от дълго време трябваше да е спрял

Евентуална смяна в решението на Буфон обаче крие и известни опасности за Юве, който притегли Войчех Шчесни под рамката преди началото на сезона. Полякът получи заричане, че през този сезон ще бъде запаса на Буфон, а когато бележитият италианец се отдръпна, ще получи титулярното място.

Срещу Тотнъм Буфон несъмнено можеше да се намеси по-добре при изравнителния гол на Кристиан Ериксен. Датчанинът осъществя от директен свободен удар, като шутира по земя в ъгъла, където по принцип се намираше Буфон.

„ Не мога да сътворявам лъжливи упования или да приказвам лъжи”, отбрани се неостаряващият пазач. „ Истината е, че има джентълменско спораземние сред мен и президентът на Юве Андреа Аниели. Съгласно него преди края на акцията двамата би трябвало да се срещнем.”

Буфон: Ако Ювентус към момента ме желае...

„ Когато това се случи, ще преценява обстановката и ще взема дефинитивно решение. Няма футболист, който да желае да спре с футбола...”

„ Отпадането от Световното състезание? Това бяха сложни дни, имах желанието да приключа кариерата си след Мондиал 2018. Изглеждаше, че това ще бъде съвършеният метод. Щеше да съвършената „ лебедова песен”. За страдание, знаете по какъв начин се развиха нещата в баражите против Швеция, също по този начин обаче би трябвало да взема под внимание, че съм на 40 години. Редно е да отстъпя мястото си.”

„ Също по този начин това е и сензитивна материя, тъй като постоянно съм бил мощно звено за моите тимове. Никога не бих желал да се трансформира в задължение. На 40 години към този момент няма потребност да го казваш, само че към този момент нещата зависят от другите”, добави Буфон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР