Легендата на Уругвай Диего Форлан заяви, че южноамериканците имат силите

...
Легендата на Уругвай Диего Форлан заяви, че южноамериканците имат силите
Коментари Харесай

Диего Форлан: Уругвай има силите да се класира за осминафиналите на Мондиала

Легендата на Уругвай Диего Форлан съобщи, че южноамериканците имат силите да се класират за осминафиналите на Световното състезание по футбол в Катар. Бившият нападател даде изявление пред специфичният делегат на Българска национална телевизия на Мондиала Бюлент Мюмюнов.

„ Нещата, които виждам за момента са страхотни в структурата – всичко е на най-високо равнище. Мисля, че изискванията стават все по-добри за почитателите, тъй като домакините се грижат доста за тях “, стартира Форлан.

Според него Уругвай има силите да победи Португалия и да финишира на първото място в група H на шампионата.

„ Групата ни е доста равностойна. Надявам се нещата да тръгнат добре за нас още в първия мач против Южна Корея. Мисля, че един добър старт ще ни даде убеденост. Надявам се да спечелим цялостен актив от точки с три победи. Смятам, че имаме всички шансове да се класираме напред. Трите тима имат равни шансове да стигнат до първото място. Мисля, че можем да победим Португалия, само че занапред следва да разберем “, сподели някогашният нападател на „ урусите “.

Форлан съобщи, че за Уругвай е значимо да се класира за осминафиналите на Мондиала, без значение против кого ще се изправи.

„ За нас е значимо да се класираме за 1/8-финалите. Дори да срещнем Бразилия, ще би трябвало да играем с чест и сърце. Не мисля толкоз напред, само че в Световните шампионати не можеш да мислиш против кого ще се паднеш, а да играеш своята игра и да следваш своя проект. Ние би трябвало да сме подготвени за всичко “, безапелационен е някогашният нападател на Манчестър Юнайтед и Атлетико Мадрид.

Той разяснява и сегашния отбор на „ синьо-черните “.

„ В момента се сътвори едно сплотено семейство. Ние всички сме зад този тим и му имаме вяра. За нас е значимо да се класираме за идващия стадий, това ще вдигне тима на напълно друго равнище. Имаме доста мощни играчи – доста футболисти с разнообразни характерности. Валверде е неповторим състезател на Реал Мадрид, мисля, че направи страховит Мондиал. Имаме Суарес, Кавани, Годин, Бентанкур, вратарят ни също е на ужасно равнище. Дарвин Нунес е необикновен нападател, приличаме си – ще вкара доста голове “, добави Форлан.

Голмайсторът на Мондиал 2010 се направи ретроспекция на представянето си по терените в ЮАР преди 12 години.

„ Световното състезание в ЮАР през 2010 година бе пикът в кариерата ми, в никакъв случай няма да го не помни. Най-паметният ми гол е против Германия “, приключи Диего Форлан.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР