Легендата на ЦСКА Спас Джевизов започна работа във ФК ЦСКА

...
Легендата на ЦСКА Спас Джевизов започна работа във ФК ЦСКА
Коментари Харесай

Спас Джевизов започна работа във ФК ЦСКА 1948

Легендата на ЦСКА Спас Джевизов стартира работа във ФК ЦСКА 1948. 66-годишният някогашен нападател стана основен скаут на клуба.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ОТ ФК ЦСКА 1948:

" Едно от най-големите имена в алената история - Спас Джевизов, към този момент публично е част от ЦСКА!

Легендата ще заеме позицията основен скаут на клуба. С изключителния си опит и несравнимите си знания в сферата Джевизов ще спомага за набелязването на нови гении, които да станат част от " алените ", както в първия състав, по този начин и в дублиращия отбор и тимовете от детско-юношеската школа на ЦСКА.

Паметният централен нападател на " армейците " посреща с възторг опцията да бъде част от клуба и да способства за привличането и построяването на нови качествени български футболисти, които с горделивост да носят алената емблема.

Като съществени фактори, които повлияха на решението му да се причисли към клуба, Джевизов уточни: честния път, който ЦСКА измина от ниските равнища на българския футбол до efbet Лига за възобновление на алената концепция, както и политиката на отбора да залага самоуверено на млади родни футболисти.
 Ясен Петров търси национали на ФК ЦСКА 1948 - Арда
Ясен Петров търси национали на ФК ЦСКА 1948 - Арда

Петима са набелязани

Спас Джевизов играе за ЦСКА сред 1976 година и 1984 година Период, в който се трансформира в един от незабравимите голмайстори на " алените ". Името му след това пък е възпято в куп песни на армейската агитка.

Взима присъединяване в 261 мача във всички шампионати за тима, в които вкарва впечатляващите 124 гола. Голмайстор на шампионата за сезон 1979/80 с 21 гола. С екипа на България има 20 мача и 3 попадения. Полуфиналист за КЕШ през 1982 година с ЦСКА, като записва 25 срещи и 4 гола в евротурнирите с алената фланелка. Той е четирикратен първенец на България, както и притежател на Купата на страната. Играл е още за Ботев (Пловдив) и Омония (Никозия).

Като треньор е управлявал Омония (Никозия), ЦСКА, Хасково, Етър и Алки Ларнака. От 2012 година до 2015 година е шеф на детско-юношеската школа на ЦСКА.

Клубът приветства с добре пристигнал Спас Джевизов и му благодари, че избра да спомогне с професионализма и опита си за развиването на ЦСКА! Успех! "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР