Легендата на ЦСКА Димитър Пенев даде интервю пред в. Тема

...
Легендата на ЦСКА Димитър Пенев даде интервю пред в. Тема
Коментари Харесай

Димитър Пенев: При формацията ЦСКА 1948 всичко е фалшиво

Легендата на ЦСКА Димитър Пенев даде изявление пред в. " Тема Спорт ", в което приказва за равенството със Славия и идния мач с първенеца Лудогорец. Ето какво сподели той:

Г-н Пенев, за какво се стигна до равенството със Славия на старта?

- В този мач се върнахме обратно. Много пасове имаше сред бранителите. Доста тежък старт на сезона, с непредвиден резултат. Отборът изглеждаше добре в контролите, само че, както споделих и преди - в формалните мачове всичко лъсва. И с грозна игра, само че би трябвало да спечелиш трите точки, а не да губиш такива в борбата за купата. ЦСКА не се показа на познатото ниво от пролетните и другарските срещи. Но в този момент в събота следва добра опция за реванш пред почитателите.

Какви са упованията ви за дуела с Лудогорец?

- Да тръгнем оттова, че имаме да си връщаме на Лудогорец. От една страна - чисто футболно, тъй като по този начин и не сме победили този противник в шампионата. А за другите неща, да ги назовем скритите - те към този момент са работа на управлението да ги пресече. Надеждите на всички са да се реализира най-сетне триумф против Разград. Още повече че мачът е на " Армията ", а и Лудогорец в този момент играе реванш с Жалгирис в Шампионската лига. Може да излязат с два разнообразни състава в тези срещи, могат да си го разрешат. Но тимът им против ЦСКА няма да е по-добър от този против Жалгирис. Това ще е в допълнение преимущество за нас. Всичко е начертано за триумф на ЦСКА. Ключът към триумфа съгласно мен е да играем по-опростено и да се постараем да се настаним в съперниковата половина. Така прилича, когато играем на " Армията ". На този стадион сме провели стотици мачове и съвсем всички са прекосявали напълно в половината на противника. Не може играчите на ЦСКА да гледат таблото на " Армията " в нервно очакване и да се чудят дали ще вкарат гол. Трябва да се бележи овреме и след това единствено да броиш общата численост на попаденията.

Какво би трябвало да се поправя по отношение на дуела със Славия, с цел да се реализира триумф против Лудогорец?

- Физически и тактически тимът е квалифициран добре, само че би трябвало да го покаже и на терена. Много са значими груповите дейности, с които ЦСКА се отличи в контролите и в огромна част от пролетните мачове. Като че ли против Славия те се изгубиха. Особено през второто полувреме, не знаехме кой накъде бяга и гледа. Бяхме много безредни след почивката. Най-важното нещо, за което би трябвало да се мисли, е голът. Но не играчите самостоятелно да се стремят към подобен, а да го вършат като колектив. Нужно е да се мисли по най-опростения метод по какъв начин да се вкара.

Смятате ли, че ЦСКА към момента няма изявен голаджия? Срещу Славия за следващ път бяха направени доста пропуски...

- Наистина беше изпуснато доста. Както обичам да споделям - би трябвало да вкараш, в случай че ще и половин гол да е. А ние имахме три изцяло стопроцентови обстановки, които не реализирахме. Не бих дал отговор изрично дали имаме, или нямаме голаджия. Времето ще даде отговор на този въпрос. Според мен играчите би трябвало да се поуспокоят и нещата ще потръгнат. А и треньорите няма да оставят да се повтори това показване от мача със Славия. Сигурен съм, че ЦСКА ще излезе оптимално квалифициран за Лудогорец. В този миг е много значимо да се победи противника. В противоположен случай той отново ще си командва парада и надали ще има особени проблеми за следващ път да завоюва купата. Този сезон обаче Лудогорец ще срещне повече конкуренция в шампионата. Не единствено ЦСКА, само че виждаме, че и Левски последователно излиза от обстановката, в която беше изпаднал през последните две-три години. Има някакво възкръсване, само че да забележим до каква степен ще стигне и дали грандовете ще съумеят да са равностойни на Лудогорец в дълготраен проект. Хубаво е да има конкуренция, ще бъде по-интересно.

Смятате ли, че всичко ще е почтено в шампионата?

- Надявам се да има обикновено състезание. Но, както споделих - имаме да си връщаме на Лудогорец, и то не е единствено поради несполучливите мачове в шампионата. Играчите на ЦСКА би трябвало да се реваншират. Пред почитателите, пред управлението, пред тях самите...

ЦСКА купи емблемата си, откакто компанията " Ред Енимълс ", зад която стои Гриша Ганчев, завоюва търга за нея с оферта за 8 милиона лв.. Нужно ли бе да се стига до такова оскъпяване на емблемата?

- Това не бих желал да го разясня, тъй като не е моя работа. Но съгласно мен би трябвало да се потърси отговорност на старите управления за какво по този начин пропаднахме до трета дивизия. Като асансьор без въже се строполихме. Хубавото най-малко е, че тези времена са минало. Вече има непоклатимост в ЦСКА, гради се за бъдещето. Но и футболистите би трябвало да градят триумфи на терена.

Какво е мнението ви за една третодивизионна групировка, която претендира, че желае да играе на " Армията "?

- Не ги проследявам откъм мачове, само че понякога слушам какво разясняват. Те нямат лична база и централа, нямат стадион. Обиколиха цяла София. Не им ли е неловко след това да разясняват, че те са ЦСКА? Неприятно е да чуваш такива неща. Всичко е толкоз подправено там. Не може да се вършат каквито и да било съпоставения сред ЦСКА и тази групировка.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР