Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели пред Мач Телеграф очакванията

...
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели пред Мач Телеграф очакванията
Коментари Харесай

Паро: За ЦСКА сега е удобен моментът да атакува титлата

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов показа пред " Мач Телеграф " упованията си преди дербито сред ЦСКА - София и Левски. Той съобщи, че компликациите и разтърсванията на " Герена " ще обединят " сините " и този дуел ще е индикативен дали " алените " ще имат сили да вземат купата.

Какви са ви упованията за идното дерби сред ЦСКА и Левски?

Мачът ще бъде под напрежение и за двата тима, тъй като всеки от спокоен има своите цели. За ЦСКА в този момент е комфортен моментът да нападна купата, която към този момент толкоз години не е печелена и по тази причина за тях това е огромен тласък. Левски също ще се бори до последно, тъй като и те ще желаят да вземат участие в евротурнирите. Надявам се да бъде прекрасен, оспорван и спортсменски мач. Да няма грубости и да стане един празник за България и последователите на двата тима. Който е по-добър и има шанс, той ще завоюва.

Може ли някой от двата тима да има преимущество? Събитията на " Георги Аспарухов " напоследък ще се отразят ли на футболистите на терена?

Понякога тези случаи на компликации сплотяват хората. Както е негатив сега, може и да се трансформира в позитив за Левски. В този миг хората се активизират. Отборът на ЦСКА към момента не е нормализиран. От време на време демонстрират, че могат повече от това, което дават. В последния мач със Славия се видя, че могат да играят на положително равнище, изключително през второто полувреме. Имам възприятието, че тези момчета, някои от които не са играли още против Левски, нямат визия какво съставлява този мач за цяла България. Те ще го схванат, само че нека да е позитивен резултатът.

Какво е основното за триумф в дербито?

Ключът е да играеш верен футбол, както споделя Станимир Стоилов. Някои от играчите са взели участие в тези срещи и би трябвало да оказват помощ на сътрудниците си да се активизират. Най-важното е да стане прекрасен и ефективен мач. Играта би трябвало да радва почитателите.

Как ще коментирате обстановката в Левски?

Не е прелестно това, което се случва в Левски. Преди време в ЦСКА обстановката беше сходна. " Червените " изпаднаха в сходно състояние и бяха сред живите и мъртвите. В Левски също в този момент има разправии, само че когато стават тези неща всеки търси виновността в другия. В тези моменти всеки би трябвало да се запита дали не носи виновност и да намерения къде е сбъркал. Да се изяснят нещата и в случай че щe не престават дано да си свидлив ръцете и да потеглят напред. Иначе става още по-лошо, а в случай че загубиш едно такова дерби душeвността ти се разклаща още повече. Лошо е в един тим, бил той Левски, ЦСКА или някой различен, да има такива раздори, а и вътре ситуацията става нажежена и единият вика " ти си отговорен ", другият вика " ти си отговорен " и всеки заобикаля да поема отговорност и става една каша... Независимо, че това става в Левски, някои хора се радват, само че аз не се веселя, тъй като съм изживял такива интервали в моята кариера, изключително като треньор и никак не им изпитвам завист на тези момчета.

Колко е значима успеха за всеки от двата тима в това дерби?

Този мач ще покаже дали в ЦСКА са подготвени да нападат купата. Това е моето мнение. Ако в този момент победят, имат всички шансове. Това се явява доста значим мач с Левски, с цел да запазят дистанцията с Лудогорец и с тях даже могат да си разрешат един еднакъв мач, с цел да ги държат на разстояние. По всяка възможност другите срещи тимът ще си ги вземе. Така и съперникът ще се напрегне доста повече и ще бърка.

Кои са козовете на Саша Илич и Елин Топузаков?

В ЦСКА би трябвало да играят групово. Те нямат изявени звезди, които да се открояват пред останалите. ЦСКА демонстрираха добър колектив в последната среща със Славия и си помогнаха, с цел да победят. Играеха опростено и резултата пристигна.

Каква е вашата прогноза?

Нямам прогноза. Не може да се каже този дуел по какъв начин ще приключи. Всеки би трябвало да си свърши работата и отново не е гаранция, че ще победиш. Понякога играеш доста мощно, само че не печелиш. Зависи какъв ден имаш. Двата тима са равностойни и няма кой знае каква разлика в двата тима.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР