Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов, сподели мнението си за

...
Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов, сподели мнението си за
Коментари Харесай

Паро: Победата над Виктория остава във фолклора на привържениците

Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов, показа мнението си за успеха на " армейците " с 1:0 като посетител на Черно море.

" ЦСКА реализира три доста значими победи в границите на една седмица. Футболистите заслужават похвали за характера, хъса и волята за победа. Беше изпълнена стратегия най-много, като всеки един от тези мачове беше от огромно значение. И това е по този начин, тъй като на " Българска войска " е неприемливо да се отписват едни срещи за сметка на други.

Разбира се, най-големи позитиви донесе триумфът над Виктория Пилзен, тъй като алените са задължени и от историята да се показват добре в Европа. Срещу чехите отборът на Стойчо Младенов отбрани в цялостна степен емблемата, която носи. Този мач ще се помни дълго време и остава във фолклора на последователите. Хубавото е, че към този дуел и към залога, обвързван с него, в ЦСКА не подцениха мачовете за шампионата.

Срещу Черно море (1:0) се видя, че тимът може да побеждава и без отсрочване на срещите, както е било в предишното. На " Тича " алените взеха основна победа по пътя към огромната цел - купата. Гостуването във Варна обичайно е едно от най-тежките за сезона, а положението на терена в неделя затрудни в допълнение футболистите на Стойчо Младенов. Недопустимо е да се играе професионален футбол при такива условия. ЦСКА обаче се оправи и сподели, че си е научил урока от предишния сезон, когато пукаше гуми и се представяше доста едва в дуелите, последващи огромна победа. След триумфа над Базел и влизането в групите на Лига Европа алените стигнаха единствено до тъждество против последния в класирането Етър, а след отстраняването на Лудогорец за Купата на България изгубиха безлично от Царско село. Поуката е взета, а основен провинен за това е треньорът Стойчо Младенов. Състезателите демонстрираха неизменност в желанието да се търси триумфа до дъно, а това е една от главните характерности на този клуб.

След трите следващи победи умерено можем да кажем, че алените потеглиха нагоре. Излязоха без забележки от една доста сложна и значима серия. На " Българска войска " се следи построяването на едно ядро от водещи фигури, които са способни да вземат решение мачове и да водят отбора в сложни моменти. От началото на сезона доста мощно усещане вършат Кери, Йомов... Добър старт записа новият бранител Томас Лам.

Матей израства във всеки мач. Жалко, че Вион получи травма против Пилзен, защото игра на извънредно равнище след завръщането на терена след предходната контузия. Срещу Черно море се видя, че Бусато има заслужен заместител в лицето на Димитър Евтимов, който се оправи отлично. Добре се включи и Асен Дончев, като игра мощно и в мача с Пирин Благоевград (1:0) преди седмица.

Много хубаво е, че в този момент идва паузата за националните тимове. Това дава време и опция на Стойчо Младенов да поработи с тима на мира. Играчите ще влязат в по-добро кондиционно положение. А и вероятно ще може да се привлекат нови, в случай че треньорът реши и има опция, и да се излекуват част от контузените.

ЦСКА потегли нагоре, само че тимът би трябвало да е още по-силен и подготвен за идните мачове. Предстои доста тежка стратегия. В идващите три месеца играчите ще имат мачове в цикъл четвъртък - неделя и по тази причина е нужна доста централизация и психическа резистентност. Ясно е, че проектът в Европа бе изпълнен. Въпреки това приказваме за ЦСКА и задачата ще е оптимално положително показване. Стартът в шампионата също е отличен като резултати и дава опция за надграждане. Армейците изпратиха прелестен месец и с надграждане може да се реализиран още по-добри резултати. Основата е сложена. И това към този момент е ЦСКА ", разяснява Паро пред " Тема спорт ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР