Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов коментира представянето на армейците

...
Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов коментира представянето на армейците
Коментари Харесай

Паро Никодимов: ЦСКА е длъжен да хвърли всичките си сили в битката за титлата

Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов разяснява представянето на " армейците " в Лига на конференциите. Бившият треньор проучва провалянето от Бодьо/Глимт и също по този начин разгласи, че оттук нататък " алените " би трябвало да хвърлят всички сили в борбата за купата. Ето какво сподели още той пред сътрудниците от " Тема Спорт ":
 Алън Пардю: Нормално ли е притежателят на Лудогорец да държи телевизионните права?
Алън Пардю: Нормално ли е притежателят на Лудогорец да държи телевизионните права?

С тях се гоним с точките, разяснява той

" Загубата на ЦСКА в Норвегия значително бе предстояща и сигурно от нея не би трябвало да се вършат нещастия. Но е наложително да се извлекат верните заключения. Остава да забележим дали те ще бъдат направени...

" Армейците " играха при доста неприятни и значително непознати за тях условия. Освен това срещнаха много мощен съперник, който с всеки собствен мач в евротурнирите демонстрира образно каква е формулата за основаването на мощен тим. Дългото пътешестване до Норвегия, предхождащо дербито за първото място в България против Лудогорец, даде урок на ЦСКА каква политика би трябвало да следва един клуб.
 Снежна стихия забавила полета на ЦСКА от Бодьо
Снежна стихия забавила полета на ЦСКА от Бодьо

В последна сметка, след две отлагания, чартърът на " армейците " въпреки всичко отлетя

Макар че Стойчо Младенов бе заложил на по-дефанзивна тактичност, игровият му проект, доколкото личеше подобен, можеше да бъде опустошен още в третата минута, когато домакините стигнаха до 100-процентово състояние. За дебютните 10 минути на срещата Бодьо разви няколко красиви многоходови комбинации, на които армейците мъчно намираха отговор

Те по този начин и не съумяха да наложат надзор над топката в първата част, като само търсеха Кайседо с дълги пасове. В следващ дуел през този сезон отборът не сподели ясна концепция по какъв начин да търси успеха. Вината за това обаче не би трябвало да пада върху Стойчо Младенов. Напротив, той е с най-малка такава. Поемайки тим след началото на сезона, постоянно имаш потребност от време за работа с футболистите, в което да им предадеш своите условия. Тази есен за ЦСКА такива интервали няма. Тимът играе мачове през три дни, като не може да си разреши да навлиза в отрицателни серии и би трябвало да е оптимално прагматичен. Именно това предопределя и метода на Младенов.
 Елитен френски клуб пожела главен футболист на ЦСКА
Елитен френски клуб пожела главен футболист на ЦСКА

Договорът на Брадли Мазику изтича през лятото

През второто полувреме на мача с Бодьо армейците стабилизираха представянето си и даже в първия четвърт час след почивката преобладаваха. След това обаче на Стойчо му се наложи да направи смени, с цел да запази част от основните си играчи за значимата борба с Лудогорец. Все отново макар че не би трябвало да е по този начин, мачът с Бодьо бе без значение. След рокадите играта на ЦСКА още веднъж изгуби фокус което е следващата неприятна вест за треньора, която се удостоверява от няколко седмици насам - отборът не разполага с съответна конкуренция на някои постове.

Сега за ЦСКА следва директен конфликт за първото място у нас с различен тим, който не следва ясна тактика - Лудогорец. И в случай че на двата кандидата за купата нещата в България по-скоро им се получават, то в Европа неналичието на политика лъсва. " Армейците " имаха шанса от близко да сверят часовника си и откакто към този момент нямат никакви шансове за продължение напред в Лигата на конференциите, са длъжни да хвърлят всички старания в битката за купата. Прекият съперник е мощно разтърсен, а " алените " получиха съответен образец по какъв начин би трябвало да се прави футбол. Бодьо даде урок на ЦСКА по няколко посоки. Но най-важното от тях е дълготрайното доверие към екип от експерти, а не смени през няколко месеца ".
 Младенов: Направихме промени, с цел да мислим за идващия мач в шампионата
Младенов: Направихме промени, с цел да мислим за идващия мач в шампионата

Той е против Лудогорец
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР