Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов говори пред “Мач Телеграф за

...
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов говори пред “Мач Телеграф за
Коментари Харесай

Легенда на ЦСКА попиля Пардю и играчите, феновете пък били разглезени

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов приказва пред “Мач Телеграф ” за протичащото се на " Армията ". Ето какво сподели:

“Това са неща, които на мен не ми харесват. И преди са се случвали тези неща. По този метод публиката си показва мнението. Фоновете от една страна са прави да се сърдят за отрицателните резултати на играчите, само че какво е отговорен клубът, че би трябвало да се чупят гредите и да се вършат други неща и да се вкарва тима в спомагателни разноски. Не е това методът да си изразят недоволството. Клубът и почитателите би трябвало да седнат и да се схванат. Да се види какво може да се направи. Ето ги последователите на Левски. Отборът им беше толкоз зле поредност от години. По-зле бяха от нас сега, обаче се съживиха, тъй като са единни. Не е редно почитателите на ЦСКА да вършат по този начин. С цялото ми почитание към тях. Имаме искания, че сме европейски клуб и не може по този начин да се случват нещата “, изясни една от най-фундаменталните фигури историята на ЦСКА.



„ Единството е изходът от тази обстановка, само че и управлението би трябвало да се замисли, тъй като не може непрестанно да се сменят треньорите и единствено те да са отговорни. Вижда се, че освен наставниците носят виновност. Вижда се, че няма тим и е слаба селекцията. Това е в основата съгласно мен. Искаш да се бориш с Лудогорец? Не става! Искаш с Левски да се бориш, отново не става. Значи не е до треньорите единствено. Вярно е, че има треньорски неточности, изключително в мача със „ сините “ в този момент за Купата на България. Пардю обърка цялата тактичност. ЦСКА в никакъв случай не е играл толкоз затворено. Не бива да се чупи, вместо да се стараем да изградим нещо, се получава тъкмо противоположното “, изясни Паро, който разяснява и решението на клуба да забрани на треньори и играчи да приказват.

„ Не е вярно и решението на управлението да не позволява да приказват треньорите и футболистите пред медиите. Защо да не приказваш? Ще приказваш освен, когато си в въодушевление и победител. Трябва да се изяснява на хората и другата страна, аргументите за резултатите. Не може постоянно да се побеждава. Кризисен е моментът, само че би трябвало да се надигнем и да си оказваме помощ, Аз знам едно нещо от опита, който имам. Такива моменти се изтриват с победи на терена. Нашите последователи са капризни от годините, когато бяхме постоянно първенци, само че виждате какъв брой години не се получават нещата. Това е тъй като не сме единни. Един дърпа на една страна, различен на другата страна. В тази обстановка левскарите ни се явяват малко като образец на държание “, продължи легендата на „ алените “.

„ Да сменяш треньора в края на сезона и да се трансформират тактики, схеми и прочие е неуместно да стане. Плюс това тези играчи не са високо класни, които да схванат от един ден или от една-две тренировки какво се желае от тях. ЦСКА е един комплициран тим. Никой не знае какви са му функционалностите и къде би трябвало да е на терена, тотална неразбория. Не, че Левски във финала бяха по-добри, само че бяха по-организирани и се раздаваха. Все отново „ армейците “ означиха единствено в един мач откогато Алън Пардю е треньор на отбора. Не можеш да играеш затворено и да вкараш два или три гола “. Никодимов се върна и към почитателите.

„ Те са прави да бойкотират и да стачкуват, само че да не се вършат такива простотии като рязането на гредата. Едно време е можело и да има резултат, само че в този момент е напълно друго. Ако би трябвало да отидат и да приказват със притежателите. Да изправят футболистите в една зала и да им задават въпроси и всеки от тях да дава отговор. Да кажат за какво по този начин играят. Нещо пречи ли им, или заплатите са им дребни. Да се схванат. Гриша Ганчев ще застане да приказва пред последователите. Ето, той подава ръка и те би трябвало също да подадат и да се свършат тези сръдни. Да потегля тимът нагоре, тъй като другояче няма да се оправим скоро. Те годините си минават. 11 към този момент не можем да свалим Лудогорец от върха. Организираните почитатели може да са срещу Ганчев, само че в случай че той си тръгне с ЦСКА всичко може да се случи. Разбирам да са против него, само че да има подготвен вид. Да има някой, който ще поеме тима. То другояче по този начин е елементарно да приказваме, само че щом си ербап, вадиш 20 млн. и си казвай мнението по-късно “, продължи той.

„ Футболистите, които отхвърлиха да играят при нулевото тъждество с Ботев Пд, за мен демонстрираха непрофесионализъм. Какво значи да откажеш да играеш. Ти имаш контракт и ти се заплаща, с цел да играеш за ЦСКА. Като не искаш си заминавай. Защо не кажат, че не желаят да си получават заплатата?! Щом си в този тим играеш до момента в който не ти изтече договорът. След като ти изтече договорът с клуба казваш, че не ти се играе и си отиваш. Това е. Трябва да се работи професионално. Играчите на ЦСКА не бих ги определил като почтени. Не може да излизаш като марда на терена и да си заслужен за този популярен тим. Аз съм виждал и чужденци, и българи, и самият аз съм играл и знам какво е било и какво би трябвало да бъде. Затова тези играчи ги поставям на последно място в класацията. Генерално целия тим. Те самите не осъзнават какъв брой доста тежи „ алената “ фланелка. Щом отхвърлят да влизат в игра защо да приказваме. Те и потник не заслужават да им дадеш. Според мен западняците като Алън Пардю мъчно схващат нашето държание и темперамент. Свикнал е да работи с подготвени играчи, а тук няма такива. Условията за работа у нас са доста разнообразни и съгласно мен ще му е доста мъчно. Но който и да пристигна отпред на ЦСКА няма да му е леко, добави Никодимов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР