Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов даде ексклузивно интервю пред колегите

...
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов даде ексклузивно интервю пред колегите
Коментари Харесай

Паро Никодимов изрази очакванията си за Вечното дерби

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов даде извънредно изявление пред сътрудниците от Дарик радио и dsport броени дни преди дербито против Левски.

Той показа упованията си за мача, като приказва за борбата за купата сред " армейците " и Лудогорец, а не пропусна да показа мнението си за проблемите в Левски.

" Мачът ще бъде под напрежение и за двата тима, тъй като всеки от тях има своите цели. За ЦСКА в този момент е комфортен моментът да нападна купата, която към този момент толкоз година не е печелена и по тази причина за тях това е огромен тласък. Левски също ще се бори до последно, тъй като и те ще желаят да вземат участие в евротурнирите, най-малко поне да балансират.

Хората да повярват в тях, че Левски си е Левски. Мачът ще е под напрежение, на мен ми се желае ЦСКА да бие, само че това не важи. Надявам се да бъде спортсменски - който е по-добър и има шанс на този мач, да победи и да мине спокойно и безшумно ", сподели Никодимов по отношение на упованията си за мача.

Относно състава на Саша Илич, той показа: " Още не е нормализиран. От време на време избухват и демонстрират, че могат повече от това, което дават. В последния мач със Славия се видя, че направиха хубави работи, изключително второто полувреме.
 Най-малките почитатели на ЦСКА вдъхнаха убеденост на играчите преди Вечното дерби
Най-малките почитатели на ЦСКА вдъхнаха убеденост на играчите преди Вечното дерби

Футболистите на Саша Илич получиха една по-специална мотивация за мача със " сините "

През първото се влачеха по терена, само че когато побеждаваш, не те съдят. Дано да не стане табиет, няма защо да се пазиш. Имам възприятието, че тези момчета, някои от които не са играли още против Левски, нямат визия какво съставлява този мач за цяла България. Те ще го схванат, само че нека да е позитивен резултатът ".

" Някои от тях не знаят какво съставлява това нещо. Вече като стъпят на терена и видят, че има доста повече аудитория от това, пред което са играли до момента, полека-лека ще схванат ", сподели Паро Никодимов за чужденците в двата тима.

" Време е към този момент. Според мен всичко е допустимо, стига ЦСКА да удържи. Това се явява доста значим мач с Левски, с цел да запазят дистанцията с Лудогорец и с тях даже могат да си разрешат един еднакъв мач, с цел да ги държат на разстояние.

Така и съперникът ще се напрегне доста повече и ще бърка. Да не вършим анализи преди мача, дано на мира да се готвят треньорите и футболистите и ще ги подлагаме на критика след мача, в случай че не си изпълнят дилемите. Тогава може да са малко по-сурови ", сподели той за борбата на върха сред ЦСКА и Лудогорец.

Що се отнася до метода, по който той ще наблюдава мача, Никодимов разкри: " Ще притискам палци по малкия екран ".

" Лошо е в един тим, бил той Левски, ЦСКА или някой различен, да има такива крамоли, а и вътре ситуацията става нажежена и единият вика " ти си отговорен ", другият вика " ти си отговорен " и всеки заобикаля да поема отговорност и става една каша. Независимо, че това става в Левски, някои хора се радват, само че аз не се веселя, тъй като съм изживял такива интервали в моята кариера, изключително като треньор и никак не им изпитвам завист на тези момчета. Съжалявам, че по този начин се получава, само че очевидно това е част от играта и особено от българския футбол ", сподели именитият футболист и треньор на ЦСКА по отношение на обстановката в Левски.

" Защо да ми е мъчително - остарелият стадион си е приключил работата, както сме го създали старите. На тези младите момчета би трябвало млад стадион, съвременен и актуален. Абсурд е да имаме такива игрища с изпотрошени седалки и едно друго. То е рисково за живота на хората. Ще се веселя в случай че това се получи и построят един прекрасен и съвременен стадион ", сподели легендата на " алените " по отношение на работата по започването на градежа на нов стадион на ЦСКА.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР