Легендата на Щутгарт Красимир Балъков получи голямо признание от друг

...
Легендата на Щутгарт Красимир Балъков получи голямо признание от друг
Коментари Харесай

Поставиха Балъков в отбор на века на Щутгарт с трима световни шампиони

 Балъков ще учи германците на футбол
Легендата на Щутгарт Красимир Балъков получи огромно самопризнание от различен някогашен футболист, който има същия статут за немския клуб.

Настоящият основен управител на Етър попадна в тима на века на “швабите ”, който Ханзи Мюлер образува за вестник “Билд ”, представен от " 24 часа ". Както изданието вярно отбелязва, и самият Мюлер, който 13 година носи екипа на Щутгарт, би трябвало да бъде в него, само че той, естествено, не се е показал.

Балъков е определен измежду най-хубавите халфове във към този момент 125-годишната история на “швабите ”. Пред “Билд ” Мюлер разяснява избора си по този начин: “Красимир Балъков за мен е емблемата на магическия триъгълник, който беше талантлив. ”

Българинът оформи въпросния триъгълник дружно с Джоване Елбер и Фреди Бобич след идването си в Щутгарт през лятото на 1995 година от Спортинг (Лисабон). Офанзивното трио направи суператрактивна играта на “швабите ”, а това се осребри със спечелването на купата на Германия през 1997 година

В идеалния състав на Щутгарт с изключение на Балъков влизат трима международни първенци.

Това са Гуидо Бухвалд и Юрген Клинсман, които завоюваха с бундестима мондиала през 1990 година в Италия, и Сами Кедира, триумфирал с Германия преди 4 година в Бразилия.

Останалите в тима на Мюлер са: вратарят Савицки и Бордон, Фьорстер, Шлинц, Какау, Гомес и Гайгер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР