Легендата на Сатирата Славчо Пеев щеше да отпразнува своята 85-а

...
Легендата на Сатирата Славчо Пеев щеше да отпразнува своята 85-а
Коментари Харесай

ШОК! Погребват Славчо Пеев чак догодина

Легендата на Сатирата Славчо Пеев щеше да отпразнува своята 85-а годишнина на 4 април, само че ни напусна ненадейно в последните дни на февруари и към момента не е заровен. Синът му Петър споделя, че тленните остатъци на татко му са били предадени за кремация. Урната с праха му евентуално щяла да бъде заровена на по-късен стадий, може би за първата годишнина от кончината му.

Наследниците на актьора пробват да му подсигурят място в „ Алеята на създателите “ на Централните софийски гробища. Те към този момент са създали първите стъпки по процедурата.

Синът Петър разкри и трагични детайлности към последните мигове на артиста на този свят. „ Татко от години имаше навика да ми звъни всяка утрин след сън. Тогава обаче не се обади, което доста ме тормози. Няколко пъти се пробвах да се свържа с него, само че все безрезултатно. Тогава отидохме в жилището му с огромния ми наследник и намерихме татко ми умрял в леглото си. Явно бе получил сърдечен удар… “, споделя синът на театралната легенда за шокираща панорама.



Стотици сътрудници се поклониха пред артиста, само че погребението ще изчака

В предходните дни нищо не давало индикации, че Пеев не се чувствал добре. Даже обмислял връщането си на сцената за юбилея, който не доживя, тъй като се бе закрепил след проблемите с краката, които го мъчеха в продължение на 2 години. Заради това предходната година артистът получи и правото да употребява персонален помощник. На длъжността, за която се дава държавна заплата, беше назначен синът му, само че за малко, написа " Ретро ".

Доайенът на Сатирата бе изпратен от стотици сътрудници и фенове. От чужбина за поклонението у нас се върна и някогашната му брачна половинка. Пеев имаше три брака. С първата си жена се развежда след единствено седмица взаимен живот под един покрив. От втората е синът му Петър. Третата е актрисата Светла Дионисиева, която живее от дълго време в Англия. С нея имат обща щерка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР