Легендата на MotoGP Валентино Роси вярва, че е близо до

...
Легендата на MotoGP Валентино Роси вярва, че е близо до
Коментари Харесай

Валентино Роси се е прицелил в дебют в 24 часа на Льо Ман през 2024 година

Легендата на MotoGP Валентино Роси има вяра, че е покрай това да си обезпечи дебют в автомобилните „ 24 часа на Льо Ман “ през 2024 година.

Доктора приключи своята кариера в мотоциклетизма в края на 2021 година, след което се насочи към надпреварите в GT сериите, най-вече в Европа. От началото на тази година седемкратният първенец в MotoGP е фабричен водач на БМВ, а в GT сериите кара за отбора на WRT, който пък употребява модела M4 GT3.

От следващата година в Световния шампионат за устойчивост (WEC), от който част са и „ 24-те часа на Льо Ман “ също ще употребява GT3 разпоредбите за своя GT клас. Това дава очаквания на Роси, че той ще може да направи своя дебют в класическата френска конкуренция още през 2024 година.

„ Льо Ман е най-известното съревнование в света, сигурно е нашата цел. Мисля, че ще се опитвам следващата година с GT кола “, съобщи Роси.
 Валентино Роси стана и фабричен водач на БМВ Валентино Роси стана и фабричен водач на БМВ
Другият месец Доктора ще взе участие в двете надпревари от сериите „ Пътя към Льо Ман “, които ще се проведат по време на уикенда за „ 24-те часа на Льо Ман “. Италианецът ще употребява тези две надпревари, с цел да научи пистата „ Сарт “, която е с дължина от 13.626 километра.

„ Пътят към Льо Ман “ е страхотна опция, тъй като това е единственият шампионат, който употребява тази писта. Ще опитам да се приготвя на симулатора, доста ми е любопитно. Нямам самообладание да прекарам цяла седмица на пистата “, сподели още Роси.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР