Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд призна, че част от

...
Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд призна, че част от
Коментари Харесай

Рио скъса от похвали Анри: Той беше мозъкът на Арсенал

Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд призна, че част от „ огромните играчи” в спорта са били пращани „ в канавката”, когато са се изправяли против Тиъри Анри. Френският нападател е един от най-великите футболисти, играли във Висшата лига на Англия, откакто има 176 гола и 77 асистенции в 258 мача от шампионата за Арсенал.

Фърдинанд се е изправял против Анри в редица срещи, като огромна част от мачовете са точно с отбора на Рио – Манчестър Юнайтед. Защитникът призна, че международният първенец с Франция има рядката дарба да плаши играчите преди още да е почнал мачът. „ Какво е да играеш против Тиърни Анри? Винаги беше мъчно, когато следва мач с Арсенал и не искаш той да идва”, сподели Рио в своя профил в обществените мрежи.

„ Използвах доста видеа, с цел да проучвам играта му, само че той е кадърен да те запрати „ в канавката”. Прави неща, които малко играчи могат да го създадат. Имаше необикновен резултат върху другите, а тези футболисти се броят на пръстите на едната ръка – той беше един от тях. Когато виждам даден мач, преди да стартира, го проучвам. Тиери беше подобен, че беше „ мозъкът” на Арсенал. Те бяха положителни играчи и като тим, само че той беше над всички”, продължи с възхвалите си Фърдинанд.

Анри има 228 мача в 375 мача за Арсенал във всички съревнования.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР