Легендата на Лос Анджелис лейкърс Меджик Джонсън обяви, че се

...
Легендата на Лос Анджелис лейкърс Меджик Джонсън обяви, че се
Коментари Харесай

Меджик Джонсън обяви, че напуска "Лос Анджелис лейкърс"

Легендата на " Лос Анджелис лейкърс " Меджик Джонсън разгласи, че се разделя с тима, в който заемаше поста на президент по баскетболните интервенции. Славният плеймейкър, който има пет трофеи (1980, 1982, 1985, 1987 и 1988 г.) в НБА с " езерняците " като състезател, заяви новината след загубата със 101:104 от " Портланд трейлблейзърс ".

" Лейкърс " не съумява да се класира за плейофите в Западната конференция за шести следващ сезон. През предишното лято " езерняците " привлякоха Леброн Джеймс с очакванията той да върне славните времена в " Стейпълс сентър ", само че даже и това не оказа помощ.

Джонсън имаше съществена роля за привличането на Джеймс. В последните години обаче той търпи доста рецензии за противоречивите си решения. " Забавлявах се повече, когато можех просто да съм огромният брат и да съм дипломат. Да оказвам помощ на всички ", заяви 59-годишният Джонсън на спонтанна конференция.

Легендарният плеймейкър добави, че не е съобщил решението си на президента на " Лейкърс " Джини Бус. " Тя не знае. Стоя пред вас, тъй като знам, че бих се разплакал като малко дете пред нея. Дори в този момент съм на път да го направя ", сподели още Джонсън.

" Това е най-правилното решение и мисля, че не бъркам. Уморен съм от непрекъснатите клюки за забиване на ножове в гърба и какво ли още не. Освен това не желая аз да съм индивидът, който да взема решение бъдещето на Люк Уолтън (треньорът на " Лейкърс " ). Искам да бъда същия човек, който си бях преди да приема тази работа. "

Джонсън заемаше поста в тима в последните две години. " Няма по-велик от Ървин Джонсън. Благодарни сме на Меджик за това, което той свърши за нашия франчайз като състезател, дипломат и началник ", гласи известието на " езерняците ".

Като състезател Джонсън има 12 участия в Мача на звездите. Освен петте трофеи, той е избиран по три пъти за MVP на постоянния сезон (1987, 1989, 1990) и финалите (1980, 1982 и 1987).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР