Легендата на Локомотив София и първенец на България за 1978

...
Легендата на Локомотив София и първенец на България за 1978
Коментари Харесай

Бойчо Величков разкри, че Левски и ЦСКА са били привилегировани през 80-те

Легендата на Локомотив София и отличник на България за 1978 година Бойчо Величков показа мнението си за най-хубавите играчи през 80-те години. Величков акцентира, че футболът в чужбина и по-конкретно във Франция не е бил доста по-добър

"В края на 70-те и началото на 80-те не се разрешаваха към момента прехвърляния в чужбина. Това беше повода тук в България да бъде цялостно с положителни футболисти. Във всеки тим имаше водачи. Самият футбол беше и пo-красив, и по-техничен занапред, въпреки и по-бавен. Но това си имаше и положителните страни. Позволяваше да има повече фикция, да бъде по-зрелищен, в мачовете имаше много хубави моменти и осъществявания. Имаше си и негативни, и позитивни неща ", разкрива той.

"Аз, да вземем за пример, отидох във Франция и от това, което видях, нямаше доста огромна разлика сред френския и българския футбол. Сега е доста, доста по-голяма. Тренировъчният развой даже беше по-лек във Франция. Докато играех в Льо Авър, съотборник ми беше чешкият национал Визек, беше капитан на националния им тим. Ние с него не пиехме вода по време на тренировките. Така ни учеха и ни подготвяха в социалистическите страни. Това ми направи най-силно усещане - във Франция спираха тренировките и даваха на играчите да пият вода. Ние с Визек първоначално не смеехме. Плашехме се, че ще ни стане тежко на стомаха. Почнахме да пием, само че първоначално по-малко ", прям е първенецът на България.

"Иначе в България всеки тим си изграждаше стила на футболистите. Ние в Локомотив, сходно на Ботев Пловдив, имахме положителни реализатори за контраатаки и постоянно играехме и ние по този начин. Имаше футболисти и тимове, които разчитаха на пo-твърда, по-груба игра, тъй като разпоредбите бяха по-либерални. Левски и ЦСКА бяха привилегировани, бяха миропомазани, можеха да оферират по-добри условия и взимаха най-хубавите футболисти ", добавя още Великов преди "Меридиан мач ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР