Легендата на Ливърпул Стивън Джерард имаше послание, което искаше да

...
Легендата на Ливърпул Стивън Джерард имаше послание, което искаше да
Коментари Харесай

Стиви Джи към наследника си: Животът ти никога няма да бъде същият

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард имаше обръщение, което искаше да насочи до своя правоприемник като капитан на клуба Джордан Хендерсън. Бележитият полузащитник изрази голяма наслада от триумфа на тогавашния си съотборник, който с лентата на ръка изведе „ червените” до трофея в Шампионската лига.

Предаването на щафетата сред двамата се случи през 2015 година, когато Джерард напусна родния си клуб и изкара още една година като футболист в МЛС като част от Лос Анджелис Галакси.

„ Когато Джордан Хендерсън подвигна трофея на Шампионската лига над главата си, моето първо възприятие беше радост”, разяснява Джерард в изявление пред „ Таймс”. „ Гордост, че Ливърпул още веднъж е на върха на европейския футбол и бях изключително горделив от Джордан, тъй като знам какъв брой старателно се труди. Знам какви жертви направи дотук, напрежението и рецензиите, на които беше подложен.”

Именно Джерард беше предходният капитан, който през 2005-а година изведе Ливърпул още веднъж до оценката с огромните уши.

„ Ако би трябвало да посоча някого като висшия експерт, то тогава Джордан застава непосредствено отпред на листата. Той е съвсем съвършен в метода, по който живее живота си.”

„ Хендерсън е необикновен модел за подражателство. Той е безвъзмезден. Сам се слага най-назад на опашката, тъй като първо мисли за всички останали. Той слага Джордан Хендерсън на последно място.”

„ Всичко това е доста значимо, само че, несъмнено, той също по този начин е и топ футболист. Има тази мощност в тичането, можете да му имате доверие с топката. Има страховит обсег на пасовете, а през последните месеци отвърна на предизвикването да тласка Ливърпул напред и приключи сезона в топ форма.”

„ Това е ключът. В Ливърпул няма да по какъв начин да се задържиш единствено в случай че си страховит човек. Толкова пъти го видях мъчително покрай триумфа и му съчувствах. Да видя него, както и останалите момчета в Ливърпул да прекосят линията, това беше просто брилянтно. Израдвах се в цялостна степен на всяка минута.”

„ Триумфът ще промени неговия живот, ще промени техните животи. Хората по света ще знаят кой е Джордан Хендерсън, кои са играчите на Ливърпул, само че с милиони повече, тъй като Шампионската лига върви с аудитория по целия свят”, добави Джерард.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР