Легендата на Ливърпул и бивш национал на Англия Роджър Хънт

...
Легендата на Ливърпул и бивш национал на Англия Роджър Хънт
Коментари Харесай

Тъжна вест - почина голмайстор №2 в историята на Ливърпул

Легендата на Ливърпул и някогашен национал на Англия Роджър Хънт умрял нощес на 83-годишна възраст, оповестява пресслужбата на алените от "Анфилд. Хънт е международен първенец с Англия от 1966-а година, а за Ливърпул играе от 1958-а до 1969-а. Роджър Хънт си отива от този свят след дълго боледуване.

Той е вторият най-резултатен футболист в цялата история на Ливърпул, само че никой не е предполагал, че ще се трансформира в същинска икона, когато на 20-годишна възраст идва в клуба от аматьорския Стоктън Хийт и остава с алената фланелка 11 сезона. Неговите 285 гола бяха №1 в историята на клуба до 1992-а година, когато беше изпреварен от Йън Ръш. Но единствено за състезание няма различен, който да е отбелязал повече от неговите 244.

We are mourning the passing of legendary former player Roger Hunt.

The thoughts of everybody at Liverpool Football Club are with Roger’s family and friends at this sad and difficult time.

Rest in peace, Sir Roger Hunt 1938 – 2021.
— Liverpool FC (@LFC)
Той дебютира през септември 1959-а година на Анфилд при триумфа с 2:0 над Скънторп Юнайтед и несъмнено, незабавно бележи едно от попаденията в мача. Под управлението на друга легенда - мениджърът Бил Шенкли, който идва няколко месеца по-късно, Хънт построява същински голов тандем с Йън Сейнт Джон, като оказват помощ на тима да завоюва шампионата във втора дивизия през 1962-а година.

През 1964-а и 1966-а година те стават първенци на Англия, а през 1965-а година Ливърпул печели дълго чаканата първа в клубната витрина Купа на страната. Обичан от почитателите, той е именуван Сър Роджър. С националния тим на Англия с изключение на купата от 1966-а година, той може да се похвали с 18 гола в 34 срещи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР