Легендата на Левски Стефан Аладжов коментира пред Тема Спорт победата

...
Легендата на Левски Стефан Аладжов коментира пред Тема Спорт победата
Коментари Харесай

Стефан Аладжов: Уелтън си правеше каквото поиска с Турицов, дано отменят наказанието на Левски

Легендата на Левски Стефан Аладжов разяснява пред " Тема Спорт " успеха в дербито над ЦСКА (2:0) и последвалото наказване за " сините ". Рекордьорът по мачове за столичани показа мнението си и за прехвърлянето на Абдулахи Шеху в отбора.

Г-н Аладжов, Левски победи ЦСКА в дербито преди паузата за националните тимове. Какво ви направи усещане в играта на сините?

Преди мача Левски имаше проблеми с травми и скамейката за дуела бе по-къса, само че футболистите потвърдиха, че когато желаят, могат да играят доста мощно. Напълно заслужена победа. Някои хора бяха сюрпризирани от този безапелационен триумф. Хубавото е, че сините завоюваха и най-важното е, че взеха три точки. Левски победи тим, който непрекъснато купува футболисти и прави огромни селекции. ЦСКА разполага с по-големи финанси, само че сините ги надиграха и заслужиха триумфа си.
 Иван Христов: Левски би трябвало да си изтърпи наказването, а да се стачкува против БФС има други способи
Иван Христов: Левски би трябвало да си изтърпи наказването, а да се стачкува против БФС има други способи

Известният последовател на " сините " разяснява наказването на клуба

С какво Левски завоюва против ЦСКА?

Много добре се показаха всички футболисти. Видя се експанзия в предни позиции и сигурност в отбраната. Левски можеше да реши мача още до 20-ата минута, само че още веднъж направиха пропуски в предни позиции. Хубавото е, че основават доста чисти положения, само че ще е по-добре повече от тях да бъдат осъществени. Защото ЦСКА удари гредата през първото полувреме и в случай че топката бе влезнала в мрежата, повеждат и дуелът можеше да тръгне в напълно друга посока. Но това не се случи и сините съумяха да си решат мача през второто полувреме.

Уелтън и Роналдо ли бяха над всички в дербито с непрекъснатите си пробиви по крилата?

Да, преди този момент споделих, че всички футболисти се показаха на равнище, само че изключително Уелтън бе непрекъсната опасност за отбраната на ЦСКА. Бразилецът надбягваше и преодоляваше както си желае Иван Турицов. Видяхте, че най-после и бранителят на алените си изпусна нервите и бе изпъден. В този мач сините играха въодушевено. Публиката бе зад тях и ги поддържаше непрекъснато. Както постоянно Левски имаше повече последователи по трибуните, без значение в какво положение е тима.

Как ще коментирате наказването, което получиха сините след мача за домакинство пред празни трибуни и последвалата декларация от клуба?

Не знам докога ще не престават тези неща. Може да има и някой подбудител в публиката на Левски. Както се знае, клубът не е добре финансово и в този момент би трябвало отново да дава непотребни пари за нелепости. Преди това също имаше такива обстановки. Не знам какви са тези хора и по какъв начин влизат на стадионите. Все си мисля, че би трябвало да има служител на реда, който да следи когато се случват тези ексцесии. Да снима с камера, както се взеха решения в Англия. Хващат те и няма да стъпваш по стадионите за една година, а и плащаш сериозна санкция. Но приказваме за тази страна, а не знам дали в България е допустимо това да се случи. С лека ръка се заплащат санкциите и жалко, че толкоз средства не престават да събират почитателите.

Вярвате ли, че може да бъде анулирано това наказване и по какъв начин гледате на апела на управлението почитателите да изпълнят стадиона против Ботев Пловдив?

Дано Апелативната комисия към БФС го анулира. Но за тази пропаганда на управлението последователите да изпълнят стадиона за мача с Ботев Пловдив, не знам...Говорих с мой прочут, с който обсъждахме наказването и при непокорство могат да се лишават точки. Това е неприятно сега и би трябвало да са сигурни в нещата, с цел да не се стига до по-тежки санкции.

Преди дербито с ЦСКА Левски притегли нигерйския бранител Абдулахи Шеху. Изненада ли ви този трансфер? Какво очаквате от представянето му?

Мачовете ще покажат какви качества има. Не виждам към този момент кой каква визитка има. Преди време си говорихме тъкмо за такива футболисти, които са минали през огромни тимове, само че къде тъкмо и по какъв начин е играл, не се знае. Нека да излезе на терена и тогава ще забележим какво съставлява. Дано да свърши добра работа на Станимир Стоилов и Левски. Ще стискаме палци това да се случи.

Победата над ЦСКА може ли да вдъхне още повече самочувствие на сините в идните мачове в шампионата?

Предполагам, че това ще се случи. Като виждам програмата на отбора, изключвам отсрочените срещи, и считам, че против идващите противници Левски може да завоюва. Но нееднократно съм го казвал, че в Първа лига няма слаби тимове, само че мисля, че сините са с класа над тях. Просто не би трябвало да се подценява никой. Да играят мач за мач и да събират точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР