Легендата на Левски Стефан Аладжов говори пред колегите от Тема

...
Легендата на Левски Стефан Аладжов говори пред колегите от Тема
Коментари Харесай

Аладжов: Дано Левски преодолее повече противници в Европа, за да влязат свежи пари

Легендата на Левски Стефан Аладжов приказва пред сътрудниците от " Тема Спорт " за протичащото се на " Герена ". Рекордьорът по мачове за сините даде мнението си за назначението на Николай Костов на треньорския пост и показа упованията си за представянето на отбора в шампионата и евротурнирите.

Г-н Аладжов, какви са упованията ви за старта на Левски в шампионата, където в първите два кръга ще се изправи против ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив?

- Дано сините тръгнат с победи. Но виждаме, че тези клубове, които имат положителни финансови благоприятни условия, купуват играчи и укрепват тимовете си. И ФК ЦСКА 1948, и Ботев (Пловдив) привлякоха нови. В Левски в този момент е мъртвило и няма попълнения. Явно селекцията се прави сега. Сините би трябвало да потърсят попълнения, само че в случай че клубът има финансови благоприятни условия.
 Левски с значима информация за задълженията към Национална агенция за приходите
Левски с значима информация за задълженията към Национална агенция за приходите

Ето цялото известие от " сините ":

Притеснява ли би забавянето на селекцията?

- Трябваше първо да се назначи нов треньор. Вече го направиха и в този момент той ще показва на кои позиции му трябват играчи. В контролите ще види с какво разполага Костов. Постепенно ще се запознае с тима, а Левски има положителни футболисти. Но другите отбори се укрепват съществено това лято. Да, стартират да ги показват като огромни звезди, надали не на Луната са играли, само че ускоряват конкуренцията в съставите си, което е от голяма важност.

Къде виждате потребност от укрепване при сините?

- В момента тимът е на лагер в Правец и Николай Костов ще преценя. Както споделих, той ще има опция да види от близко представянето на всеки и да огледа футболистите в игрова конюнктура по време на контролите. Левски има потребност от много играчи, само че всичко опира до финанси. Ако се стигне до продажба на някой от главните футболисти, по всяка възможност ще се вземат нови. Може би по този начин ще се работи този сезон на " Герена ".

Какво е мнението ви за избора на Николай Костов за нов треньор на Левски?

- Доколкото четох, чужденците, които се завъртяха в медиите за този пост в Левски, са желали доста пари. Според опциите си клубът се спря на Николай Костов. Не мога да предсказвам, само че нека успее при втория си престой на " Герена ". Всички сме за Левски и желаеме това в края на краищата. Стискам му палци. Познавам Николай Костов. Той пристигна на " Герена ", когато бях асистент на Васил Методиев през 1988 година. Амбициозен треньор е и ще забележим по какъв начин ще се показа в този момент отпред на тима. Натрупа доста опит в чужбина, водейки тимове в Украйна, Русия, Кипър и Казахстан.

Левски извади ли шанс на жребия за Лигата на конференциите, който отреди сините да се изправят против спечелилия от двойката Хегелман - Шкупи?

- Миналата година Левски отстрани ПАОК, само че по-късно отпадна от малтийския Хамрун. Да не приказваме за шанс, а да се влезе в мачовете на оптимални обороти. Дано сините преодолеят повече съперници в евротурнирите, с цел да влязат свежи пари в касата на клуба. Това ще е доста добре за възстановяване положението на Левски и да стартира да се върви нагоре.

Въпреки че няма нови играчи, има ли Левски тим, който да се бори за шампионската купа, както бе казано от изпълнителния шеф Даниел Боримиров?

- За този сезон не знам. Дано отсега нататък бъдещето пред Левски да е положително. Ще бъде мъчно. Пак ще се повторя, само че другите тимове съществено се укрепват за новата акция. Миналия сезон се очерта рано като нулев и отново добре, че тимът се класира за евротурнирите. Дано в този момент упоритостите са по-високи и притискам палци на Николай Костов да успее.
 Билал Бари се нуждае от нова интервенция
Билал Бари се нуждае от нова интервенция

Мароканецът се завръща най-рано при започване на 2024-а година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР