Легендата на Левски Кирил Ивков присъства на неделната среща в

...
Легендата на Левски Кирил Ивков присъства на неделната среща в
Коментари Харесай

Кирил Ивков: Левски е на прав път!

Легендата на Левски Кирил Ивков участва на неделната среща в Кюстендил на ръководителите на клуба с последователите на " сините " в града под Осогово, които са много многочислени. Бившият защитник посочи, че е бил в Града на черешите не толкоз в качеството си на легенда, а като почитател и човек, който милее на Левски и живее с проблемите му. " Мач Телеграф " беседва с него освен към въпросната среща и бъдещето на " сините ", а и за представянето на тима в последните мачове.

" Изключително щастлив съм от срещата, която се провежда в Кюстендил. Определено хората имат интерес към това, което клубът желае да направи - Сдружението, в което да влязат колкото се може повече левскари, които да придобият акциите. Посрещнаха ни ужасно. За следващ път се убедих какъв брой доста са хората, които обичат Левски, какъв брой мощно са привързани към него. Радваха ни се, снимаха се с нас, желаеха подписи. Мен особено ме почитат доста освен като някогашен футболист на Левски, а и като човек, който е съдействал за футбола в Кюстендил. Аз довърших като треньор сезона, в който Велбъжд (б.р. - тогава се споделяше Левски Кюстендил) завоюва последната си промоция за " А " група (б.р. - сезон 1994/95). Хората бяха доста радостни, че се видяхме. Фен-клубът ни в града е страховит. Подобни срещи ми дават вяра, че бъдещето на Левски е положително и клубът ще си стъпи на крайници ", показва оптимизъм двукратният футболист номер 1 на България. След това диалогът продължи към настоящото положение на " сините ":

" Мисля, че сме на прав път. Мъри си е Мъри. Има верен метод към играчите - не им се кара, когато сбъркат. Играем все по-добре, а сме най-младият или един от най-младите тимове в Първа лига. Марин Петков е огромен гений и една от очакванията на българския футбол. А и освен той. Да ви кажа почтено - не чаках да победим Ботев Пд, тъй като те са доста мощен тим, с много качествени чужденци. Въпреки това играхме доста мощно. Спечелихме справедливо. Питате ме какво най-вече ми харесва в играта на Левски - това, че доста бързо си връщаме притежанието на топката, откакто я загубим. Показахме експанзия, само че както сподели Стоилов - футболна експанзия, а не такава, която включва груба игра. Вече към 500 минути не сме пускали гол, което е ужасно и съгласно мен се дължи освен на по-добрата игра на бранителите, а на целия тим, когато се отбранява. За мен един от най-силните ни играчи в последните мачове е Хосе Кордоба. Бори се, много бърз е и се надявам да се развива още ", добави Кирил Ивков.

" Много ми се желае да победим и в Стара Загора, само че си давам сметка, че това ще е доста тежък мач. Успеем ли да вземем три точки и там, вършим голяма крачка към място в шестицата. Една победа над Берое ще пристигна сносно и за самочувствието на тези млади момчета, които са в тима. Ще може да се работи по-спокойно и през зимата. Радвам се, че към този момент взехме двама бранители. Трябва ни и централен нападател. Левски постоянно е имал мощен таран, който бележи доста голове. Случаят с братя Цоневи и тяхното бъдеще не желая да го разясня. Стоилов мисля, че отговори. Надявам се, че с една добра подготовка и селекция Левски ще наподобява доста по-добре през пролетния дял на сезона ", приключи пред нас Кирил Ивков.
 Отбори от Втора лига със мощен интерес към левскари
Отбори от Втора лига със мощен интерес към левскари

Искат да попълнят селекцията
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР