Легендата на Левски Кирил Ивков коментира ситуацията в клуба малко

...
Легендата на Левски Кирил Ивков коментира ситуацията в клуба малко
Коментари Харесай

Ивков: Роси?! Митов с много по-слаб отбор постигна същото

Легендата на Левски Кирил Ивков разяснява обстановката в клуба малко откакто стана ясно, че е пода оставка като член на Надзорния съвет. Един от емблематичните играчи на " сините " беше до болежка прям пред " Меридиан мач ", говорейки за работата на старши треньора Делио Роси, идната селекция и упованията за новия сезон.

- Г-н Ивков каква селекция съгласно вас е нужна на Левски?
- Аз първо не съм наясно кой ще напуща. Говори се, че Яблонски и Ейолфсон може да си тръгнат. А те демонстрираха непоклатимост през сезона. Ако си тръгнат, ясно е, че би трябвало да им се търсят заместници. Ако не намерят такива, би трябвало и Белаид да остане. Той не беше играл много време, само че в последните мачове мисля, че се пооправи. Трябват ни заместници и на крайните бранители. Мисля, че и в средата на терена не е неприятно да се намерения за нови хора. Там от време на време изнемогваме. Жорди Гомес в последните 1-2 мача, в които игра, се понапъна нещо, с цел да заблуди, че е футболист. Преди това съвсем през целия сезон беше пешеходец. Нашименто не е по-различен и за него мога да кажа съвсем същото. За Кали Тиам имам положително мнение. Малко е невъзпитан, само че пък пресича много противникови офанзиви, бори се, бие доста в битката за първа топка. По отношение на вратарите считам, че Ники Кръстев има качества. Познавам го от дълго време. При него би трябвало да се поработи малко във връзка с душeвността, тъй като ми се коства, че бързо се предава. Но би трябвало да се вглеждаме освен в грешките, които вършат вратарите, а и в работата с тях на треньора на вратарите. В нахлуване класата идва от Обертан и Паулиньо.
 Славия - Левски @@@ - Казахте за нови хора в халфовата линия. Трябва ли Васил Панайотов да остане?
- Аз мисля, че би трябвало да се задържи Панайотов. Момчето сподели качества, черноработник е, а такива ни трябват.

- Какво мислите за напускането на Роман Прохазка?
- Аз за Прохазка съм 50 на 50. Откакто е пристигнал, минаха към този момент 5 години. Хвърляше постоянно доста сили, битка, раздаваше се. Но аз мисля, че камъкът си тежи на мястото. А неговата мощ е в средата на терена. Роси почна да го пуска отляво, както беше есента, след това отдясно, най-после десен бек, тъй като нямаше кой да постави там. Това мисля, че пречеше на Прохазка да се показа в най-хубава светлина.

- Споменахте Делио Роси. Той остава отпред на отбора. Какво мислите за това решение?
- Влизането в Европа го избави. Но в случай че се замислите, ще си дадете сметка, че Ники Митов преди една година пое тима в придвижване и с доста по-слаб състав реализира същото извънредно класиране - трето място и присъединяване в Европа след бараж. А в този момент Роси разполагаше със доста по-добър състав. Нямам нищо персонално срещу Делио. Но всичко, каквото той пожела като футболисти, му се взе. А класирането е същото като преди една година. Преди време ние, ветераните, направихме една среща с него. Той изиска поддръжка от нас и помоли да му дадем време най-малко един месец, в което никой от нас да не " плюе ", жестоко казано, по тима. А той даде обещание по-нападателен футбол. Ние изпълнихме това, което той помоли. А той заигра по-нападателно, само че чак най-после на сезона. Затова и победихме ЦСКА с 2:0 за Купата. Роси си призна, че притежателят му е споделил къде да постави Обертан. Това е нещо, което, в случай че държи на престижа си, няма да разреши да се случи, още по-малко пък да си признае обществено, че се е случило. Роси правеше и други странни неща. Имам възприятието, че единствено при нас се взимат чужденци, които да бъдат запаси. Чужденецът би трябвало да е водещ, да е над другите. А в Левски се взима Фигейредо, с цел да е запаса на Горанов.
 Славия - Левски @@@ - Трябва ли да има в Левски състезателен шеф?
- Според мен би трябвало да има състезателен шеф. Не недооценявам управлението, само че е редно да има и един футболен човек, който да взе участие в селекцията и изобщо във всички процеси в клуба, касаещи първия тим. Не знам за какво човек като Наско Сираков не е в Левски. Може би не е комфортен за някого. При Спас Русев трима шефове се смениха - Пелето (б.а - Станислав Ангелов), Боримиров, Букарев. Явно има някаква причина притежателят да желае да няма шеф.

- В последна сметка оптимист ли сте за бъдещето на Левски?
- Трябва да видя с какъв състав ще разполагаме, с цел да дам отговор. Искам единствено тъгите, които изживях последните 7-8 месеца, да ги няма. Не може да се мъчим и да вършим 0:0 с последния - Витоша (Бистрица) - ето ти две изгубени точки. После идва предпоследнит - Етър, и ни прави 1:1 на " Герена ". Ето ти още две. Падаме от Верея в Стара Загора. Не може да сме Левски, да желаеме да гоним ЦСКА и Лудогорец и единствено с три такива мача да губим 7 точки. Дано това най-малко го няма през идващия сезон.
Първа лига 10 кръг, неделя 20 май  Верея (Стара Загора) 0:2краен резулат  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР