Легендата на Левски и националния отбор на България Даниел Боримиров

...
Легендата на Левски и националния отбор на България Даниел Боримиров
Коментари Харесай

Боримиров не отрече за конфликт със Спас Русев и обяви: Аз съм изцяло независим човек

Легендата на Левски и националния тим на България Даниел Боримиров показа какво е статуквото за самия него, поради обстоятелството, че от 1 януари 2018 година клубът ще отстрани поста, който заемаше досега - състезателен шеф. На “Герена” позицията на процедура няма да бъде налична повече, като новият мощен човек в редиците на 26-кратния първенец на страната ни е Асен Букарев. Опциите пред “синия” водач на терена и отвън него са да се завърне отпред на Детско-юношеската школа на столичния гранд или да прекрати връзките си с клуба.

- Г-н Боримиров, във всеки диалог с Вас става дума само и единствено за клуба. За Левски, за сегашното, предишното и бъдещето на един от грандовете в България. Този път ми се ще да приказваме само и единствено за Вас. Каква е обстановката Ви, считано към сегашния миг? Има ли изясненост към бъдещето Ви на “Герена” и взехте ли към този момент своето решение?
- Съгласен съм, че по принцип не е добре фокусът да пада върху нещо друго от клуба, тъй като това е най-важното в последна сметка. Окончателно решение не е било взимано.

- Тоест, към момента не е ясно дали оставате в Левски и действително има вид да не бъдете част от клуба отсега нататък?
- Всичко е допустимо. Изчаквам, с цел да стане ясно. Докато не е по този начин, не бих могъл да давам крайни отзиви за обстановката в Левски.

- Понеже всякога си приказваме непосредствено, в този момент не считам, че е належащо да вършим изключения в тази тенденция - личностен спор сред Вас и господин Спас Русев ли е повода да бъдете освободен от поста си? По-запознатите с Вас са наясно, че сте с “труден характер”, както е признато да се споделя. Надявам се, че не Ви наскърбявам с едно сходно окачествяване.
- Не. Това е истина. Аз съм напълно самостоятелен човек - както отвън клуба, по този начин и в него. Това ми дава независимост на деяние и мнение. Факт е, че може би и поради това съм с подобен темперамент, както Вие казвате. Разбирам въпроса Ви, само че мисля, че моментът не е подобаващ да приказвам по тематиката. Нека събитията въпреки всичко претърпят известно развиване.

- Ако оглавите още веднъж школата на клуба, какво можем да чакаме от Вас? Какви биха били първите Ви решения? Доволен ли сте от метода, по който действа тя сега?
- Школата ни има капацитета да бъде най-хубавата в България. Не че сега в нея не се работи уместно, в противен случай. Но има дребни елементи, над които може да се намерения. Съчетано с усърдните тренировки на момчетата ни, сме способни да покажем, че сме на доста високо равнище и можем постоянно да сме обсъждани като фактор, с който останалите би трябвало да се преценяват. А също и подобен, който създава безспорни гении.

- И в предходния случай, в който заемахте мощна позиция в Левски, а и в сегашния подобен, без да има съществени катаклизми и проблеми в клуба, бивате отстраняван. Поне по този начин наподобява, видяно в профил. И съгласно огромна част от експертите - без да има сериозен мотив за какво това се случва.
- Вижте, не би следвало аз да си слагам самичък оценки. Не би било професионално. Смятам, че всичко, което съм постигнал или за постигането, на което съм съдействал, по време на тези си два интервала, е отчетливо и всеки може да го види. Тук е мястото и ролята на вас публицистите - да видите какви са обстоятелствата и да дадете мнението си по тематиката. Всичко се вижда и всеки може да реши самичък какво тъкмо е реализирано. Аз постоянно стоя зад своите дейности.

- Все по този начин не желаете фокусът да измества от клуба към Вас... Чест Ви прави, че поставяте осъществяването на задачите на Левски и благоденствието на клуба пред Вашата лична персона.
- Сигурен съм, че сте видял изявлението на изпълнителния шеф, след последния гол на Яблонски. Каза, че му е подействал като електрошок, тъй като е бил обезверен от това, което вижда. Отборът не играе добре. Това е ясно. Много по-важно е това да бъде поправено, Левски да е мощен, в сравнение с моето лично бъдеще.

Георги Петков, " Топспорт " Първа лига 17 кръг, събота 25 ноември  Левски 1:0краен резулат  Верея (Стара Загора)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР