Легендата на Левски и като играч, и като треньор Емил

...
Легендата на Левски и като играч, и като треньор Емил
Коментари Харесай

Емил Велев-Кокала: Разликата във финала бе като Лом и Лондон, разбирам защо Мъри се просълзи

Легендата на Левски и като състезател, и като треньор Емил Велев направи коментар пред " Гонг ", по отношение на финала за Купата на България. Както е известно, " сините " победиха ЦСКА в разногласието за трофея.

Ето и част от най-любопитните изречения, които споделя Кокала:

" Левски най-сетне счупи прокобата и завоюва трофей след 13 години очакване. За страдание не бях на стадиона, тъй като съм в Израел с националния тим на европейското състезание до 17 години. Но гледах финала по малкия екран и доста се изкефих.

И двата тима излязоха с внимателна тактичност. Левски с петима бранители, тъй като колкото и да са дейни по фланговете, Михайлович и Цунами са си бекове. По принцип тази система на игра не е присъща за Мъри Стоилов, само че несъмнено заложи на нея, тъй като тя му донесе триумф в полуфиналните мачове с Лудогорец. Халфовата линия на ЦСКА беше построена от отбранителни играчи, само че казусът на тима бяха крилата. Йомов и Кери не дадоха нито една топка към Кайседо, който бе заклещен сред тримата бранители на Левски и нямаше какво самичък да направи.

Левски завоюва единствено с един гол разлика, само че разликата в този мач сред двата тима беше като Лом и Лондон, както обича да споделя Венци Стефанов. При " сините " имаше много раздразнителност, само че от първата минута се видя, че бяха по-мотивирани, по-амбицирани, по-знаещи и по-можещи.

Не съм плакал, когато с Левски завоювах купата през 2009 година, само че бях на седмото небе от благополучие и това възприятие ме държа няколко дни. Затова разбирам мощните страсти, които просълзиха Мъри Стоилов.

Футболът е доста динамичен и е допустимо да настъпят огромни промени в рамките единствено на няколко месеца. Примерът е какво направи Станимир Стоилов с Левски единствено за 8 месеца.

Затова ЦСКА не трябва да бъде погребван. Гриша Ганчев е посочил, че бързо взима решения и чакам първо да назначи нов треньор, а по-късно и да бъде сменен половината тим ".
 Левски може да има нов мажоритарен притежател
Голям западен тръст купува Левски?

Интерес към " сините " демонстрира...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР