Легендата на Левски Георги Иванов и настоящ спортен директор на

...
Легендата на Левски Георги Иванов и настоящ спортен директор на
Коментари Харесай

Гонзо: Не съм се показвал навън вече 17-и ден

Легендата на Левски Георги Иванов и сегашен състезателен шеф на Локо (Пд) даде изявление пред " Блиц " по отношение на ковид.

- Г-н Иванов, къде ви откриваме сега? Или май този въпрос е излишен…
- (Смее се). Напълно непотребен! Стоя си у дома в София и не излизам от нас.

-Колко време не сте излизали на открито?
-Ами смятай от 13 март какъв брой дни са – тъкмо 17 към този момент.

-Не е за поверие. Е, допускам, че отскачате до магазина или аптеката…
-Никакво подскачане. Не съм се показвал на открито към този момент 17-и ден. Казвам ти самата истина. Днес стават 17 дни. Първо, сме се заредили с всичко допустимо. Второ, в случай че въпреки всичко се наложи да се отиде до магазина, прави го жена ми. Но го прави рядко и то от ден-два, тъй като преди този момент бяхме напълнили хладилника. Тя разхожда и кучето.

-Значи тя прави тези неща, а вие…
-(Смее се). Нека да уточня, че бях под карантина 14 дни, тъй като преди този момент вървях до Германия по работа, обвързвана с Локомотив (Пловдив). Беше невероятно да отложа пътуването, а и тогава болестта не беше пламнала по този начин мощно из Европа. Аз съм стоманен в това отношение. Щом си бил зад граница, стоиш си у дома най-малко две седмици не си показваш дори и носа на открито. Карантината изтече преди няколко дни, само че аз не преставам да съблюдавам напътствията, тъй като заповедта е най-малко две седмици. Съветвам всички да го вършат, тъй като чета и слушам по какъв начин на някои хора не им пука. Моля ви, бъдете прецизни. Да, коронавирусът не е чума, само че въпреки всичко е рискова болест. Но още по-неприятното е, че пандемията удря освен спорта, удря стопанската система, удря по живота на хората. Нека бъдем виновни в тежкия миг, тъй като другояче всичко ще отиде по дяволите. Призовавам всички българи да са дисциплинирани и да стискат зъби. Направим ли го, болестта по-бързо и по-безболезнено ще отшуми.
 Гонзо в Германия, избира нова екипировка за отбора -Не чувствам обаче суматоха у вас?
-Каква суматоха, няма никаква суматоха, има отговорност! С основни букви ОТГОВОРНОСТ!

-Как си запълвате времето у дома?
-Ами като всички останали. Гледам телевизия, филми, чета книги, влизам в интернет.

-В Локо (Пд) по какъв начин стои въпросът със заплатите на футболистите.
-На играчите ще им бъде препоръчано процентно понижаване на парите им по отношение на сумите, които получават. Т.е. – няма на всички да орязваме заплатите с един и същи %, примерно с 50%. Това ще го обсъдим с тях при първа опция, когато ще можем да се съберем.  Акрапович: Ще създадем жест към Крушарски, той го заслужава -Вярвате ли, че скоро още веднъж ще има футбол в България?
-Дано. Дано пандемията завърши колкото е допустимо по-скоро. Знаете, че бяха оповестени два разновидността. Първенството да се възобнови или на 1 май, или на 23 май. Според мен е цялостен парадокс датата 1 май. Първо не се знае дали изключителното състояние, което към този момент завършва на 13 април, няма да бъде удължено. И второ – в случай че бъде прекъснато, ще има доста къс интервал за подготовка и за старт на мачове, които ще са при извънредно сбит цикъл. Поради тази причина нашата позиция в Локо (Пловдив) е датата 23 май. Но това единствено при вид, че страната не удължи изключителната обстановка. Стори ли го, забравете за футбол и през месец май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР