Легендата на Левски Емил Спасов коментира последните събития в клуба

...
Легендата на Левски Емил Спасов коментира последните събития в клуба
Коментари Харесай

Емо Спасов: Да кажат защо уволниха Боримиров и да оставят Хубчев поне две години да работи

Легендата на Левски Емил Спасов разяснява последните събития в клуба пред сътрудниците от " Тема Спорт ". Бившият нападател на " сините " беше най-обстоятелен по тематиката с назначението на Петър Хубчев, уволнението на шефа на ДЮШ Даниел Боримиров и лятната " синя " селекция.

" Още с встъпването си новото управление сподели, че ще има промени и решението за отстраняването на Даниел Боримиров, или който и да е, можеше да се чака. Единствено ме тормози фактът, че не споделиха за какво го направиха. Независимо по какъв начин и какво - това би трябвало да се обясни. Все отново Боримиров е легенда на Левски и е фигура, която бе дълги години в клуба като играч и началник. Нека кажат дали го махнаха поради незадоволителни резултати, че не се е справял с работата, или пък има нещо друго. Даниел не е инцидентен човек и по тази причина шефовете би трябвало да кажат за освобождението. Имало е триумфи за школата, е мощно казано, тъй като купите в елитните шампионати им убягват, само че в подготвителните групи се показват доста добре. Аз съм го казвал, че с едно изкуствено игрище не се построява огромен футболист. Не може цялата школа да тренира на този терен. Сега долавям, че управлението ще хвърли сили, с цел да се усъвършенства базата. Дано е по този начин, тъй като в Левски има доста надарени деца ", разяснява осъществилиятт 110 гола за 26-кратния първенец на България Спасов.
 Пресконференция на Даниел Боримиров и Нестор Юруков @@@
" През последните години може да се каже, че работих с Петър Хубчев и неговия екип и знам методите му. Виждах по какъв начин професионално работи в националния тим и желае да направи нещо. Благодарение на него отборът, без значение че в него нямаше кой знае какви класни играчи, стартира да играе групово, а футболът е тъкмо подобен спорт. Когато нямаш Роналдо и Меси в тима, би трябвало да разчиташ на колектив. Хубчев знае какво да направи в Левски и нещата да бъдат както би трябвало. Той би трябвало да получи картбланш, а не в случай че има някакви игрови проблеми, след шест месеца шефовете да се откажат от него. Така няма по какъв начин да се получи тим. Нека да оставят Петър Хубчев да работи най-малко две години и да си направи колектив ", уверен е голмайсторът.
 Петър Хубчев е новият старши треньор на Левски @@@
" През последните десетина години в Левски се влагаше в подготвени и недоказани футболисти от разнообразни краища на света, които идваха и си заминаваха след шест месеца. Надявам се, че с новото управление тази процедура ще се спре, с цел да тръгне нагоре тимът. Видяхте, че когато Георги Тодоров застана отпред на отбора, незабавно наложи двама-трима юноши и те заиграха без никакъв проблем, със ужасно доста себераздаване. Какво пречеше това да става през последните 15 години? Сега Левски щеше да има построен тим с най-малко 7-8 юноши, а още толкоз да бяха продадени. Такива образци колкото желаете в Холандия, Англия и Сърбия. Но в случай че " сините " желаят да се показват добре в Европа, е наложително да се отделят средства за селекция. Няма по какъв начин да стане единствено с юноши. Не става по този начин, би трябвало да има поредност. Необходимо е те последователно да са постановат. Ще бъдат нужни чужденци, само че не на кг. Сега четох, че Хубчев е отказал много препоръчани му футболисти, което приказва, че той сортира деликатно. Още повече че в този момент възможните нови попълнения биват следени онлайн. Имаше интервал, в който в Левски се водеха футболисти, които не бяха гледани онлайн, и те разумно разочароваха ", добави още Спасов.
 Петър Хубчев е новият старши треньор на Левски @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР