Легендата на Левски Емил Спасов говори пред Тема Спорт за

...
Легендата на Левски Емил Спасов говори пред Тема Спорт за
Коментари Харесай

Емил Спасов: Левски трябва да насочи всички усилия към финала

Легендата на Левски Емил Спасов приказва пред " Тема Спорт " за триумфа над Ботев (Пловдив) с 2:0 в последния кръг и по какъв начин вижда бъдещето на " сините ". Той съобщи, че на " Герена " в този момент се работи в вярна посока, като огромна виновност за този развой носят Наско Сираков и Станимир Стоилов.

Г-н Спасов, Левски реализира нова победа в състезание с 2:0 над Ботев Пловдив, записвайки отново суха мрежа. Какво ви направи усещане при триумфа над жълто-черните?

- Левски към този момент играе значима роля в шампионата, а се класира и за финала за Купата на България. Надявам се да завоюват трофея. В събота сините организираха малко безгрижно мача. Изиграха доста мощно първо полувреме, поведоха с 2:0, а по-късно понижиха темпото. Но това е обикновено предвид на това, че изиграха доста тежки дуели през последния месец - двата полуфинала с Лудогорец и дербито с ЦСКА. Очаквано бе да понижат оборотите, откакто поведоха удобно с 2:0 против мощен конкурент като Ботев. Постигнаха хубава победа.

Съгласен ли сте, че към този момент го няма така наречен трептене на " Герена "? Вижда ли се вярната работа в клуба?

- Личи си, че в този клуб се работи и макар финансовата рецесия се построява стабилен тим. През зимата се привлякоха положителни попълнения, които потвърждават след всеки минал мач, че заслужават мястото си в Левски. За страдание не се работеше по този начин през последните 15 години, за което виновност носят предходните управления, тъй като не се взимаха подобаващите играчи. В този интервал на " Герена " минаха несъмнено над 100 чужденци, от които може би ставаха единствено петима. Все още клубът заплаща за някои псевдофутболисти. От Швеция не бих взел в никакъв случай футболист (б.а. - засяга Насиру Мохамед). Дори няма да си направя труда да го виждам. За момента изключение е Сонко Сундберг. Допреди две години никой не носеше отговорност в Левски. Сега нещата стоят по различен метод. Знае се кой управлява - Наско Сираков и Станимир Стоилов. Мъри има цялата спортно-техническа власт и в случай че другите клубове желаят да вървят нагоре, и те би трябвало да го създадат. Така ще се просперира. Да се знае кой носи отговорността. Преди не беше по този начин, треньорите се сменяха най-много на една година и всеки нов си взимаше футболисти. И по този начин 15 години, в които Левски плащаше пари на някакви недоносчета.

Колко значима роля имат новите футболисти в Левски?

- Всеки един способства за положителната игра на сините. Но, както споделих, Мъри си схваща от работата и за без пари докара футболисти, които в действителност са класа за българското състезание. Вижда се непоклатимост във всяка една линия. Оттук нататък чакам Левски да стане това, което бе преди. Сигурен съм, че ще се намерят и още спонсори, тъй като се вижда еуфорията измежду хората. Стадионът е непрекъснато цялостен и това нещо носи дивиденти. Скоро тимът ще бъде това, което всички желаеме.

На сините им следва още един сложен мач. Какви са упованията ви от гостуването на отбора на Черно море в петък?

- Според мен задачата на Левски би трябвало да бъде финалът с ЦСКА. Мисля, че Мъри ще направи някакви промени, с цел да запази футболистите си. Мачът с Черно море няма да е от такова значение, какъвто ще е този против алените. Всичките старания би трябвало да бъдат ориентирани към финала.

Споменахте финала за Купата на България. Колко добра вест за българския футбол е, че точно Левски и ЦСКА ще спорят за трофея? Може ли сините да се смятат за любимци?

- Виждате каква е еуфорията и по какъв начин стадион " Георги Аспарухов " се цялостни непрекъснато. Убеден съм, че против ЦСКА по трибуните почитателите ще са 70:30 в интерес на Левски. Такъв край може да издигне българския футбол на тези небеса, които всички чакаме и желаем. През последните години липсваше този мач. Началото е обещано. Много е значимо в клубовете да работят футболни хора, които са се потвърдили в предишното, способни като Мъри Стоилов. Да им се даде опция да вършат това, от което най-добре схващат.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР