Легендата на Левски Емил Спасов даде мнението пред „Мач Телеграф“

...
Легендата на Левски Емил Спасов даде мнението пред „Мач Телеграф“
Коментари Харесай

Легенда на Левски каза кои футболисти са най-големите разочарования в Левски

Легендата на Левски Емил Спасов даде мнението пред „ Мач Телеграф “ си за протичащото се в клуба. Основният акцент в диалога бе селекцията.

„ Отборът се нуждаеше от селекция и по-добри футболисти. Дали тези, които взе в този момент са такива, е рано да се каже. Все отново нямам доверие, че са по-лоши от тези, които имахме през есента. Най-крещяща потребност имахме от бранители и се веселя, че към този момент взехме трима. Всеки уважаващ себе си клуб, би трябвало да разполага с 22 футболисти – по двама на всеки пост. А за подобен като Левски е меко казано несериозно да има общо трима бранители.

При нас дефицитът на бранители е много от дълго време. Предишните управления действаха много безразсъдно. Продаваме да вземем за пример Яблонски без да сме му намерили заместител. И не му намираме дълго време. Специално през предишното лято този дисбаланс в състава се позволи, тъй като клубът беше ангажиран с това да се мъчи да оцелее, а не да гледа на коя позиция с какъв брой индивида разполага.

Сега това нещо няма да стане “, съобщи именитият халф на „ сините “. Той добави, че е отчаян от представянето на младите играчи от школата, макар че до момента постоянно е бил за тяхното налагане в тима.

„ Продължавам да считам, че всеки млад футболист би трябвало да получава късмет за изява, само че и да го употребява. А в Левски никой не би трябвало да бъде чакан по 6 месеца. Пускат те един, два или пет мача и в случай че не покажеш равнище, нямаш съображение да се сърдиш, че си отвън състава. Аз да вземем за пример чаках доста повече от Илия Димитров и Мартин Д. Петков.

Учуден съм, че при толкоз проблеми с централните нападатели, които имахме през есента, Илия по този начин и съвсем не влизаше в игра. Нито при Георги Тодоров, нито при Стоянович. Значи не се показва добре в тренировките. Мартин Петков е в първия тим към този момент 7-8 месеца и трябваше много повече да е израснал. За останалите наши юноши мога да кажа, че Илия Юруков има място в тима.

Ивайло Найденов също, само че не като десен бек. Срещу ЦСКА си игра в средата на терена и направи доста мощен мач. За вратарския пост считам, че Ники Михайлов имаше потребност от конкуренция, само че наблягам, че той съвсем не е правил груби неточности през есента. Разочарован съм и от Живко Атанасов и Алекс Петков, до момента в който Стаматов мисля, че игра обичайно.

Що се отнася до офанзивните играчи, Робърта е първокласен футболист. Ако го продадем не би трябвало непременно да му взимаме заместител, а единствено подобен, който сигурно ще свърши работа. Не съм отписал Божинов и Стивън Петков. И двамата имат качества и могат да оказват помощ. Насиру Мохамед няма място в тима. Затова считам, че ни е нужно още едно крило. В средата на терена съм сигурен, че нещата ще наподобяват по-добре когато се върнат братята Цоневи, дай Боже по-скоро “, добави шесткратният първенец с Левски.

Ето и упованията му за пролетта. „ Сигурен съм, че Левски ще е по-силен. Вярвам, че Сираков и Стоянович са точните хора. Трябва да си сложим оптимално вероятните цели – Купа на България, а в шампионата – седмо място и бараж за Лига Европа, в случай че не успеем да се доберем до шестицата. Основната цел е да обиграем тима напролет и с цел да може през идващия сезон да погледнем и към първото място “, приключи пред „ Мач Телеграф “ Емил Спасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР