Легендата на Левски – Ангел Станков, говори пред Gong.bg за

...
Легендата на Левски – Ангел Станков, говори пред Gong.bg за
Коментари Харесай

Ангел Станков: Германия има съзнанието на победител, Уругвай е подценен на Мондиал 2022

Легендата на Левски – Ангел Станков, приказва пред Gong.bg за идния Мондиал 2022, който започва в неделя. Бившият футболист и треньор на „ сините “ показа упованията си за форума, като разкри за кой тим ще стиска палци, кой ще е изненадата и кой разочарованието в Катар.

„ Световното състезание се чака с години и е тъпо, че ние не можахме да се класираме, с цел да бъде още по-интересно. Тук излизат най-хубавите тимове, най-хубавите футболисти. Дано покажат добър футбол, с цел да се радват хората. Добре е, че шампионатите започнаха преди няколко месеца и не се е нарушил ритъма на игра. 80-90% от футболистите играят в Европа и не са нарушили ритъма си на игра. Може да има малко отмалялост, тъй като се играха много мачове за европейските купи. Времето ще е хубаво – 25-30 градуса. Северняците – Англия, Нидерландия, Германия, Белгия могат да имат малко проблем поради температурите и влагата. Докато за южняците ще е по-лесно “, стартира Станков.

„ Аз съм за Германия. Ще ми се и Белгия да направи нещо съществено. Те са тим с положителни футболисти, само че им липсва тази душeвност като на Германия, която има мисъл и схващане на победител. Симпатични са ми Бразилия и Аржентина. По-назад са Португалия. Да, там е Роналдо, само че той към този момент няма това равнище, което беше преди. Той въпреки всичко е водач и може да донесе постоянно успеха “.

„ Ханзи Флик се пробва да промени малко от това, което беше преди в Германия. Остави няколко от старите и постави по-млади играчи. Надявам се, че ще успее да направи нещо по-добро от това, което беше през предишното състезание “.

„ Играчите би трябвало да са в най-хубавата си форма. Мисля, че огромните звезди са в положително физическо положение, като изключим някоя и друга травма “.

„ Уругвай са по-подценени от букмейкърите. Там са Суарес и Кавани. Те са гладни за гол. Ще ми се Сърбия да дръпне напред. Голяма част от играчите им играят в Англия, Италия, Германия, Нидерландия. Заслужават да създадат изненада. При тях балканският нрав им преди да създадат добър колектив “, продължи Ангел Станков.

„ Мисля, че Хърватия и Франция няма да са това, което бяха. Не мисля, че Португалия също ще успее. В състава на Белгия считам, че Шарл де Кетеларе ще бъде на високо равнище, за Германия – Мусиала, в Испания – Гави и в Англия – Белингам. Мисля, че те ще покажат положително равнище от младите. Мисля, че те ще сменят Меси, Роналдо и другите “, добави Станков.

Какви схеми ще се употребяват на шампионата в Катар, ще си прави ли сметки някой от тимовете и какво е мнението му за подмладяването на българския народен тим гледайте в прикаченото видео.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР