Легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон се застъпи за своя

...
Легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон се застъпи за своя
Коментари Харесай

Буфон защити Конте: Това, че пое Интер, не го прави предател

Легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон се застъпи за своя някогашен треньор в Ювентус Антонио Конте, който голям брой почитатели на „ бианконерите” оповестиха за изменник поради поемането на Интер.

41-годишният Буфон даде дълго изявление пред „ Кориере дело спорт”, в което тематиката за някогашния селекционер на Италия беше една от многото наранени. Роденият в Лече 49-годишен експерт е виновен за първите 3 от 8-те следващи шампионски трофеи на „ остарялата госпожа” в Серия А. Дори фактът, че точно под негово управление Юве още веднъж стана първа мощ в италианския футбол не попречи на почитателите бързо да се настроят отрицателно поради отколешното съревнование с „ нерадзурите”.

„ Това, което в действителност ме разстрои и ми аргументи болежка, беше да видя по какъв начин някои почитатели на Ювентус желаят премахването на звездата с името на Антонио Конте от клубната зала на славата. Всичко това поради прекосяването му в Интер”, съобщи Буфон.

„ Аз към момента се усещам част от света на Ювентус – познавам шефовете, играчите и почитателите добре, по тази причина знам, че Антонио даде всичко на клуба. Знам що за човек съставлява той.”

„ Той изстиска и последната капчица пот от Ювентус, даде всичко от себе си. Като състезател в никакъв случай не се е жалил, щом е в името на тима. Като треньор помъкна този отбор на гърба си и го заведе при триумфите с тотална изясненост и без момент отмора за глътка въздух. В три доста натоварени сезона той нито един път не разреши на фокуса да му убегне.”

„ Имам връзки с него, които са основани на ужасно почитание и непосредственост. Всеки път, когато се съберем дружно, неотложно усещаме убеденост, фамилиарност и реципрочно почитание. Той има навика да бъде друг.”

„ Професионалните избори, даже когато са изненадващи, не могат изтрият такова интензивно минало като неговото. Той в никакъв случай не е предавал Юве, не е от оня вид хора, които целуват емблемата, обществено поддържат плана единствено и единствено с цел да опитат да основат спор зад завесата.”

„ Приемам неговото завръщане в Серия А за значимо в подтекста на целия италиански футбол. По същия метод мисля за Паоло Малдини, Звонимир Бобан и Маурицио Сари. Миналата година Карло Анчелоти стори същото в Наполи. Карло е интернационална институция, има цялостен кабинет с титли, по тази причина повдигна реномето и престижа на Наполи. Клубът извлече само изгоди от неговото присъствие”, добави Буфон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР