Легендата на германския тенис Борис Бекер призова темата за расизма

...
Легендата на германския тенис Борис Бекер призова темата за расизма
Коментари Харесай

Борис Бекер: Да не би да сме се превърнали в страна на расисти

Легендата на немския тенис Борис Бекер прикани тематиката за расизма да се разисква по-свободно и намерено в родината му, а не " да се замита под килима ", откакто стана обект на рецензии в обществените мрежи поради присъединяване си в митинг срещу расизма в Лондон през уикенда.

Носителят на шест трофеи от Големия шлем е получил гневни мнения в Туитър и " доста обиди единствено от Германия ", които са го " шокирали, раздрусали и ужасили ". " Защо, за какво, за какво? Да не би да сме се трансформирали в страна на расисти? ", попита Бекер в обществената мрежа.

Ich bin erschüttert,schockiert,erschrocken über die vielen Beleidigungen NUR aus Deutschland für meine Unterstützung der #BlackLivesMattters Demo gestern in London! Warum, weshalb,wieso??? Sind wir ein Land von Rassisten geworden...?
— Boris Becker (@TheBorisBecker) June 7, 2020
52-годишният някогашен тенисист е женен за щерка на суринамка, а първата му брачна половинка Барбара също е от афроамерикански генезис. " Явно някой се е засегнал от туита ми за моята фамилна история. В нашата страна обичаме да замитаме расизма под килима и това е тъпо. Трябва да приказваме за това доста по-открито. Всички сме едно семейство ", сподели той.

Протестите срещу расизма след убийството на чернокожия Джордж Флойд от служител на реда в Минеаполис на 25 май стигнаха и до Германия, като съгласно локалната полиция в събота към 10 хиляди души са се събрали на митинг в Берлин, а демонстрациите в Мюнхен, Франкфурт и Хамбург са събрали почти същия брой протестиращи.

tennis24.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР