Легендата на Формула 1 Ники Лауда вече се намира в

...
Легендата на Формула 1 Ники Лауда вече се намира в
Коментари Харесай

Ники Лауда е добре след трансплантацията

Легендата на Формула 1 Ники Лауда към този момент се намира в " доста приемливо " положение, откакто преди четири дни претърпя незабавна трансплантация на бял дроб в болница във Виена.

Трикратният международен първенец от Австрия получи затруднения на белодробна зараза, получена по време на отмора в Ибиса, Испания, и в края на предходната седмица бе опериран. 69-годишният шеф в тима на „ Мерцедес “ бе подложен в изкуствена кома, само че към този момент се намира в доста по-добро положение.

" Само 24 часа след интервенцията той можеше да диша независимо и бе в схващане. В идващите дни положението му продължи да се усъвършенства и сега всичките му органи действат добре ", оповестиха от болничното заведение нощес.

Д-р Валтер Клепко, който извърши белодробната трансплантация, съобщи, че Лауда ще би трябвало да остане в лечебното заведение няколко седмици, само че в случай че няма затруднения, ще може още веднъж да работи, лети и да извършва предходната си функционалност в „ Мерцедес “.

Медиите в страната предадоха, че влошеното белодробно положение на Лауда частично е провокирано от добилия международна известност случай през 1976 година на пистата в Нюрбургринг, когато болидът на водач се възпламенява и стюардите имат потребност от съвсем минута, с цел да го извадят на открито, като в този интервал той е вдишал отровни газове.

Лауда има претърпени и две бъбречни трансплантации - през 1997 и 2005 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР