Легендата на Формула 1 – четирикратният шампион Ален Прост –

...
Легендата на Формула 1 – четирикратният шампион Ален Прост –
Коментари Харесай

Ален Прост: Абсурдно е да говорим за Хамилтън и седем титли

Легендата на Формула 1 – четирикратният първенец Ален Прост – съобщи, че е излишно и даже неуместно хората да разискват дали Люис Хамилтън един ден ще успее да изравни историческия връх на Михаел Шумахер от седем международни трофеи. В неделя Люис съумя да изравни достижението на Прост и Себастиан Фетел и се трансформира в четирикратен първенец след сезон, през който усъвършенства няколко върха, в това число и такива, които бяха под знаците на Шуми и Аертон Сена.



На въпроса дали Хамилтън има почва под краката си и капацитет да счупи върха от седем международни трофеи на Шумахер, Прост отговори: " Когато имаш четири трофеи, петата просто е прекомерно надалеч. Ти живееш за Гран При след Гран При – тренировки, подготовка, съревнование. Няма да бъде добре за един водач да мисли по какъвто и да било различен метод, тъй че да се приказва за седем трофеи в този момент е неуместно ".

Прост изрази и подозрението си, че след триумфа на Люис е редно да се каже, че той към този момент се намира на друго равнище: " Рекордите са направени, с цел да бъдат подобрявани. Люис направи това с някои от тях, които мислехме за невъзможни, като да вземем за пример броя полпозишъни. Но това е разследване и от други фактори. Състезанията през сезона са повече от преди и колите са по-надеждни, тъй че откакто събитията се трансформират е обикновено и върховете да падат. Всичко това подхранва разногласията сред почитателите на Формула 1 за достиженията на водачи от разнообразни генерации. Всеки има своя лична визия кой е най-хубав ".
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР