Легендата на Ботев (Пловдив) - Марин Бакалов - говори пред

...
Легендата на Ботев (Пловдив) - Марин Бакалов - говори пред
Коментари Харесай

Легендата на Ботев : В клуба да се взимат в ръце и да компенсират липсата на Неделев

Легендата на Ботев (Пловдив) - Марин Бакалов - приказва пред " Тема Спорт " в навечерието на дуела с Левски. Славният футболист на жълто-черните показа упованията си преди конфликта сред двата тима, разяснява дербито с Локомотив, играно преди седмица и приказва за работата на Станислав Генчев.
 Генчев дефинира групата на Ботев (Пловдив) за конфликта с Левски
Генчев дефинира групата на Ботев (Пловдив) за конфликта с Левски

Двубоят против Левски е през днешния ден от 19:15 часа на стадион " Христо Ботев " в Пловдив

Г-н Бакалов, Ботев приема Левски на " Колежа ". Какви са упованията ви за дуела в събота?

Това е най-очакваният мач през годината за Ботев. Интересът към него ще бъде огромен, както бе при откриването на " Колежа ". Феновете и на двата тима са от най-горещите в България. Очакванията за представянето на отборите ще бъде огромно. В първия кръг Ботев загатна, че има някаква светлина в тунела и за започването на ново начало. Дано да продължат в тази възходяща линия. Надявам се да станем очевидци на прекрасен и завладяващ мач и всички, които обичаме Ботев, желаеме отборът да победи в събота.

Как ви се видя представянето на жълто-черните в дербито с Локомотив?

Имаше и положителни моменти, само че и не чак толкоз. През първото полувреме, въпреки че Ботев поведе, Локомотив имаше също няколко чисти положения. Това е хубаво, тъй като е забавно за публиката. През втората част жълто-черните пропуснаха да решат дуела в своя изгода. Има прогрес в основаването на ситуациите, само че просто би трябвало да се осъществят.
 Левски още веднъж ще опита да победи Ботев (Пловдив) на
Левски още веднъж ще опита да победи Ботев (Пловдив) на " Колежа "

Най-интересният дуел на кръга започва в 19:15ч

Този прогрес дължи ли се значително на назначението на Станислав Генчев?

При всяка треньорска промяна има подтик. Дано да продължи. Генчев е млад и упорит човек, който знае по какъв начин да поддържа формата и мотивацията на футболистите. Трябва да се влагат оптимално и с груповата помощ, ще бъдат трансферирани в по-големи шампионати. Това, което е притеснителното и го прочетох в медиите е, че има недоволни опитни играчи, които очевидно не са стимулирани. Не е добре, тъй като футболист, който не желае да играе, мъчно може да се продаде по-късно.

Има недоволни, само че като че ли Мартин Секулич е индивидът под пара в Ботев. Какво е мнението ви за хърватина?

Да, вижда се, че през този сезон е доста окуражен да се потвърди, което е добре за него и Ботев. Дано да продължи в същия дух и да вкарва решаващи голове.

Колко добре за Ботев е, че отпред застана български треньор в лицето на Станислав Генчев?

Добре е от позиция на това, че познава манталитета и традициите на клуба. Знае какво се желае от публиката. Ботев би трябвало да демонстрира високо равнище и атрактивна игра. В един миг не са задоволителни единствено успехите, а да има качество и хубост. Важно е тимът да играе добре на този прелестен стадион. По този метод ще са цялостни трибуните и клубът ще генерира доходи.

Колко по-различен ще е Левски от този, който победи Ботев в края на април?

В общи линии Левски си резервира тима, а към този момент започнаха да взимат и нови. Тимът има сериозен капацитет. Малшанс ги споходи против ЦСКА 1948 и по тази причина против Ботев ще създадат всичко по силите си, с цел да завоюват трите точки. Жълто-черните също ще желаят да реализират влиятелна победа и поради това упованията ми са, че ще се получи завладяващ конфликт.

Къде виждате Ботев през този сезон?

Не би трябвало тим, който има толкоз доста чужденци в състава да се бори за оцеляване, както бе през предишния сезон. В последния миг да прескочиш в спокойната зона не е целесъобразно. Би трябвало задачата да е, в случай че са класни футболистите, класиране в евротурнирите. Дано тази година бъде по-различно и Ботев да се бори за челните места. Една от аргументите за представянето може да е и отсъствието на Тодор Неделев.

Започва ли да привиква Ботев без Тодор Неделев?

Голяма част от футболистите не са играли с него, с цел да усещат неналичието му. Така че да се взимат в ръце и да компенсират.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР