Легендата на българския театър Стоянка Мутафова е претърпяла тежка, животоспасяваща

...
Легендата на българския театър Стоянка Мутафова е претърпяла тежка, животоспасяваща
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова с животоспасяваща операция

Легендата на българския спектакъл Стоянка Мутафова е претърпяла тежка, животоспасяваща интервенция, оповестява NOVA.

97-годишната актриса е била оперирана предишния понеделник след затруднение от възпалена жлъчка , пишат още от Darik News. Стоянка Мутафова е имала сепсис като затруднение от възпалената жлъчка, което е наложило да бъде отхвърлен жлъчният мехур .

„ Беше с висока температура, само че съумя да я смъкне. Това приказва, че към този момент няма зараза. Започна да се усъвършенства “ , сподели за „ 24 часа” нейната щерка Мария Грубешлиева-Муки, която е неразделно до майка си-

Операцията е била на 21 октомври и е траяла 3 часа. Щом излиза от операционната, именитата актриса е изцяло съответна.

„ Говореше и ми сподели: „ Обичам те! “, споделя щерка ѝ. Не след дълго положението на Мутафова се утежнява, свързват я към системи и дихателен уред, а в следствие подвига температура от 38 градуса, която бори 10 дни с антибиотици. Едва през вчерашния ден съумява да я смъкне.

Мутафова към този момент е контактна и диша независимо , само че мъчно съумява да се храни без помощта на щерка си. Лекарите не дават обещания, че може да бъде изписана скоро.

„ Тя е доста мощна. Много се надявам, че няма да се съобщи “, споделя Мария Грубешлиева.

Това е третото влизане на 97-годишната актриса в държавна болница. По-рано тази година тя мина през интервенция за слагане на пейсмейкър, а един път влиза и поради недоволства от болки в кръста. „ По-тежко лято не съм изкарвала през целия си живот “, прибавя дъщерята на актрисата.

Прочетете тук цитати от Стоянка Мутафова >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР