Легендата на българския футбол Красимир Балъков даде интервю за предаването

...
Легендата на българския футбол Красимир Балъков даде интервю за предаването
Коментари Харесай

Балъков: Искаха ме Барселона, Интер и Байерн, с правилна работа можем да стигнем Световно

Легендата на българския футбол Красимир Балъков даде изявление за предаването „ Събуди се “ по NOVA . Бившият народен селекционер и четвърти в света от 1994-а година направи равносметка на кариерата си, като показа любопитни истории от нея, своето детство и персонален живот. Бала показа, че в годините са го желали няколко от най-големите колоси в Европа като Барселона, Интер и Байерн Мюнхен. Той направи прогноза, че при вярна работа България ще играе на Мондиал 2030.

„ Бала ми споделят всички. Близките другари, хората до мен. Усетът и техниката са качествата, които човек построява с времето и гения. Да си Балъков е отговорност, някакъв престиж. Свиква се обаче “, стартира Балъков.

„ Нещо, което хората не знаят за мен е, че имах здравословен проблем – астма. В днешно време обаче нямам подобен проблем, с помощта на цар Футбол. От дребен мечтаех за футбола. Играехме с парцалена топка, баба ми я правеше, ритахме на поляната със съседите. Не се промени любовта към играта “.

„ Най-важното е страната и БФС да влагат. Да се направи концепцията за развиване. Футболът ни е в рецесия от години. Националите хвърлиха светлинка в тунела с няколко победи. Унгария има политик, който обича футбола. Инвестираха във футбола доста пари. Направиха инфраструктура и към този момент имат футбол, а нямаха подобен 40-50 години. Реално, страната би трябвало да даде 15-30 милиона. Но всяка година. Другото – от клубовете “.

„ Войната в БФС е грозно нещо. Не го разбирам, не се и меся. Не го разясня. Проблемът не е кой ще е президент, а е доста по-голям. Той е кой ще финансира футбола “.

„ Отборът от 1994-а е комбиниране на характери и класа. Извън терена – характери и искри. На терена – да унищожим съперника. Талантът е реалност в тази генерация, само че имаше и работа. Мачът с Германия ми е най-яркият спомен. Срещата ми с магическия триъгълник с Елбер и Бобич също бе невероятна. Разбирахме се със затворени очи. В съблекалнята на Щутгарт влязох с голяма упоритост, само че не и обезпокоен, откакто съм бил четвърти в Съединени американски щати “.

„ 2004-а не изчаках квалификациите, тъй като станах треньор. Можеше да изчакам Европейското и да оказа помощ. Цялата първа заплата от Спортинг Лисабон – 8 000 $, я похарчих за облекла. От първата до последната стотинка. Абсолютна нелепост, която рядко се прави “, съобщи Балъков с подигравка.

„ Длъжен съм да благодаря на някогашната си брачна половинка Татяна, която е била опора. И до през днешния ден сме в положителни връзки. Нямах шанс просто да попадна на вярното място, в вярното време. Барселона ме искаше, също Интер и Байерн Мюнхен. Тези нещо обаче не зависеха от мен напълно. По това време повече от 10 милиона не се вадеха, а в този момент се дават по 100 и стават нещата. Каквото и да напише историята...всъщност ще напише истината. Няма по какъв начин да я подмени “.

„ Моите любимци към този момент са си у дома. Португалия и Германия. Споменах една Аржентина поради Меси, който доста почитам. Знам какво значи за него да покори върха. Нямам срещу да станат Световен първенец. Всичко е допустимо да стане, несъмнено. Давам прогноза, че в случай че се събудим, през 2030 година ще сме на Световно “, приключи Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР