Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори надълго и нашироко

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори надълго и нашироко
Коментари Харесай

Камата за Боби Михайлов: Още носи перука, от години не говоря с него

Легендата на българския футбол Христо Стоичков приказва обстойно и нашироко за испанското издание “Relevo ”.

В изявлението той се върна обратно в годините и си напомни доста моменти от славната си кариера.

“Да, към момента я носи, в този момент е малко по-голяма. Не съм приказвал с него от доста години, не си коства ”, отговори Стоичков на въпрос дали Борислав Михайлов е носил перука на Световното през 94′.

Световното

Един от незабравимите моменти в кариерата на Стоичков безспорно е Световното състезание в Съединени американски щати през 1994. Камата се върна към спомените от американското лято и съобщи, че от години не приказва с Борислав Михайлов, който продължава да носи перука. 

“Прекрасно беше. Отборът играеше дружно от доста години. Балъков, Лечков, Трифон Иванов, който игра в Бетис, да почива в мир, Костадинов… Имахме огромен шанс, че това потомство израснахме дружно от доста дребни. С изключение на вратаря Михайлов и Сираков, които са с три-четири години по-големи от нас ”, сподели Камата.

От кухнята

“Беше ни доста елементарно да четем един мач. Кога би трябвало да пресираме, какъв брой би трябвало да пресираме, да се връщаме обратно, с цел да се пазиме, да търсим контраатаки. Ние сами контролирахме играта. Обаче ние страдахме доста като тим. Бях един от най-младите, които влизаха в този български тим.

През 1988 година оставихме опцията да играем на Европейско да ни се изплъзне. Не играхме и в Италия на Световното. Дори през 92-ра в Швеция загубихме три значими дуела. Последното предизвикателство беше 94-а в Съединените щати ”, спомни си носителят на Златната топка за 1994-а, предаде dsport.bg.

Парчета история

“Провалихме се в предходните два мача, две равенства тук в София, вкъщи, които трябваше да спечелим. Французите също се провалиха, губейки вкъщи против Израел с 2:3. Това беше Франция на Десайи, Дешан, Блан, Папен, Кантона, Дюгари, Жинола… Страхотен тим. Петелът стартира да пее и се озова във фурната. Победихме ги вкъщи в последния мач. Невероятно. ”
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР