Легендата на българския футбол - Христо Стоичков, даде интервю пред

...
Легендата на българския футбол - Христо Стоичков, даде интервю пред
Коментари Харесай

Стоичков: Характер не се купува от аптека

Легендата на българския футбол - Христо Стоичков, даде изявление пред Българска национална телевизия за шампионката в художествената гимнастика - Симона Пейчева. Камата обърна внимание на доста тематики, само че не разяснява ЦСКА, където е съсобственик.

" Сега съм на 55, само че не съм се трансформирал от времето, в което бях на 50. Онзи юбилеен мач на стадион " Васил Левски " ще остане популярен спомен. Благодаря на всички, които помогнаха за реализирането на това велико преживяване. Тогава бях изгубил доста скъпи за мен хора - баща, Трифон, Кройф. Природата сподели отношение към това (бел.ред. преди началото на мача се изля дъжд над София). "

" Печелил съм доста. И отборни титли, и самостоятелни. Всички те са свързани с много хора - съотборници, треньори, почитатели, масажисти и даже водачът на рейса. Славата не ми тежи, тя се потвърждава черно на бяло. Успехите съм ги следвал, мечтал съм за тях. Когато сънят ми се трансформира в действителност, бях доста благополучен. "

" Когато бях млад, мечтаех да взема " Златната топка ", както Кевин Кийгън и Йохан Кройф. През годините хвърлих доста труд и спортна завист, с цел да стигна до този приз. Нали не мислите, че Мартин Камбуров от седмица-две желае да счупи головия връх на Петър Жеков? Станал е на 40 години и продължава да се бори. Много е мъчно да обясниш на новото потомство, че не би трябвало бързо да се отхвърля от фантазиите си. Вкарат по два-три гола и незабавно татуировки, обеци, изпишат цялото си тяло с библията.. Бързо се задоволяват. Младите би трябвало да следват фантазиите си до дъно, тъй като в противоположен случай няма да чуят химна, а триумфите им ще са най-вече до границата ", безапелационен бе Камата.

" За мен думата " аз " не съществува. Зачеркнал съм я. Трудно е да избегна споменаването и, тъй като това е неизбежно, само че се старая да го върша. Всеки бърка от време на време, може да съм казвал нещо по време на кариерата си, което е било неверно. След 30 години обаче някои хора не престават да настояват, че съм се отказал от България. Не, не съм се отказал от България, а от такива като тях! Не мога да схвана по какъв начин е допустимо да ми завиждат, когато изобщо не могат да стигнат до мен. "

" По-щастлив дядо няма от мен. Няма по-хубаво нещо от това да държиш внучето в ръце. Може да е дребна, само че съблюдава правила. Искам да я науча да има темперамент, тъй като той не се купува в аптеката! Естествено, че носи характера на дядо си ", добави Стоичков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР