Легендата на българския футбол Христо Стоичков бе гост в подкаста

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков бе гост в подкаста
Коментари Харесай

Стоичков за българския футбол: Тръгват от Витоша надолу - без найлон, без шейна, без ски

Легендата на българския футбол Христо Стоичков бе посетител в подкаста " Код спорт ". Водещите Красимир Минев и Владимир Памуков го помолиха да разяснява появили се изявления, че се е трансформирал в инфлуенсър, само че че не оказва помощ за детско-юношеския футбол.

" Трябва да си доста стеснен, с цел да го кажеш това. Или да са те изгонили от физическо образование. Да не знаеш, че Христо Стоичков има 3 школи в Барселона. Тази в Етрополе приключи за най-бързо разрастваща се в Европа. Ако не е осведомен, то това граничи с тъпизъм.
 Стоичков: Ако още един път някой постави
Стоичков: Ако още един път някой постави " четвъртите в света " под общ знаменател, свят ще му се завие

" Ще го изрежа неприятно "

Над 20 играчи са излезли от моята школа и всички са национали. По-добре да не загатва моето име. Сутрин пий едно кафе, гледай нещо друго и моето име не го споменавай ", съобщи Стоичков, очевидно сърдит от изказванията на " доброжелателите ".

Той разгласи, че от 2013 до 2023 не е подлагал на критика никого, в това число и ръководството на подалия оставка президент на БФС Борислав Михайлов.

По време на присъединяване си Ицо изгледа видео с негово изявление за някогашния президент на централата ни отпреди десетилетие. " Някои чак в този момент го схващат... И желаят аз да приказвам... Аз съм си споделил моето мнение - разяснява Камата. - Тогава за какво не бе отразено по най-хубавия метод? Минаха 10 години оттогава, да сте ме чули да приказвам и да подлагам на критика някого? Не. Моето време мина. Живея напълно различен живот. Живея на 50-ия етаж в Маями, виждам ги отвисоко...Играя голф, пътувам по целия свят с ФИФА, с УЕФА... Работя в телевизия, в която ни гледат милиони... "
 Титан! Признаха Стоичков за най-хубав състезател в Ла Лига през 90-те години на предишния век
Титан! Признаха Стоичков за най-хубав състезател в Ла Лига през 90-те години на предишния век

Камата изпревари играчи като Роналдо, Фиго, Раул, Ривалдо и Гуардиола

Камата даде и своята оценка на развиването на българския футбол малко след една от най-срамните подиуми, свързани с този спорт у нас - окървавения митинг след мача България - Унгария. В собствен жанр той добави: " Вече 18 години българският футбол върви към дъното ". " Тръгват от Витоша надолу - без найлон, без шейна, без ски. Директно към блатото. Всеки замълча, всеки се направи на умния драскач ", добави още Стоичков.

Камата зачекна тематиката и за рекламите, които снима у нас с присъединяване на Димитър Рачков и Горан Брегович. 

" Букмейкърите в целия свят устоят спорта. България не е изключение. Ако на следващия ден забраним на тези компании да оказват помощ на спорта, няма по какъв начин да имаме бъдещи олимпийски, международни и европейски първенци. Значи в Западна Европа може, а ние тук да я караме наопаки. Има хора, които не ме харесват и аз това го разбирам.

Не може да те харесват всички. Аз Христо Стоичков врагове нямам. Работата по тези рекламни клипове ми носи доста усмивки, тъй като от Рачков към този момент ме боли главата. При една от първите реклами се усещах неудобно, тъй като против мен стои признакът на българското кино Славчо Пеев. Беше неописуемо благополучие да бъда този артист, който в продължение ме е радвал с функциите си. Той ме разположи по този начин, че да се усещам удобно ", призна носителят на " Златната топка " за 1994 година
 Стоичков за Илиан Илиев: Той е треньор със страхотни хрумвания
Стоичков за Илиан Илиев: Той е треньор със страхотни хрумвания

В България имаме диаманти, само че няма кой да ги полира, споделя мегазвездата

" Много ми е хубаво да виждам по какъв начин злобеят против мен. Аз се стоварвам, вървя където си желая. Да злобееш против някого, значи ти не си постигнал нищо. Защо аз би трябвало да бъда злорад? На кого да изпитвам завист, на моите сътрудници? Напротив, аз се веселя, че съм имал честа да бъдат с тези момчета. Сега като ги виждам на стадиона, тези дето са 99% татуирани и като са отишли там не знаят къде се намират и дали има мач, се тръгнали да ми изясняват какво това, какво това ", добави легендата на българския футболен национал.

" През годините едно разбрах, когато си единен и те свързва една любов, химна или фланелка с герба на сърцето, би трябвало да забравиш всичко неприятно, което е било през предходните дни. Аз преживят доста тежки моменти, когато не се класирахме поради мачовете с Шотландия и Румъния. След това се не помниха раздялите, подредиха се нещата и се случи каквото трябваше. Ние се обединихме. Яли сме от една паница, с една вилица, една лъжица, с цел да покажем, че няма разделяне ", добави Камата.

Христо Стоичков описа и любопитни моменти от времето като състезател на Барселона и санкциите, които са налагани за закъснения за тренировки.

Първата част от присъединяване му вижте тук:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР