Легендата на българския футбол – Красимир Балъков, си спомни за

...
Легендата на българския футбол – Красимир Балъков, си спомни за
Коментари Харесай

100 години футбол в България: Красимир Балъков за квалификациите за Евро 2004

Легендата на българския футбол – Красимир Балъков, си спомни за последното ни присъединяване на Европейско състезание в Португалия през 2004-а година в рубриката „ 100 години проведен футбол в България “ в предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT .

Той описа забавни детайлности от основната подготовка против Хърватия на Националния стадион „ Васил Левски “, която „ лъвовете “ печелят с 2:0.

„ Явно, че тези играчи имаха извънредно огромни качества, спор няма. Но не беше тимът, както преди тях, когато ние играхме Златната генерация. При нас нямаше единствено трима играчи, а 10-15 играчи. Дори двама да махнеш, други да влязат, няма да се усети такава огромна разлика. Докато тази генерация беше с по-малък брой такива играчи и моето връщане в националния тим очевидно способства за по-добрия климат и по-добрата атмосфера. С положителни игри успяхме да се класираме “, стартира Балъков.

„ Един от тези мачове беше с Хърватска у дома. Аз няма да не помни каква атмосфера беше преди мача с Хърватска. Стадионът беше цялостен! Ние, като загрявахме, беше неповторима атмосфера. Дори при Златното потомство нямаше такава атмосфера. На самата загрявка публиката толкоз доста ни зареждаше с сила, че нямаше по какъв начин да не победим. Бербатов беше на един крайник, а аз бях на крайник и половина, тъй като имах една травма, която я лекувах единствено и единствено, с цел да мога да изиграя мача с Хърватска. Поради тази причина аз играх доста по-изтеглен обратно, за разлика от другите мачове. Играх като „ шестица “, а Стилиян го пуснахме повече на моята позиция. Така вкара и гола Стилиян. В случая беше доста огромна изненада за тима на Хърватска и по този метод ги пречупихме. Аз поемах повече отговорност при изнасяне на топката откъм гърба, а той отиваше и излизаше от дълбочина напред. Дотогава не го бяхме правили. Победихме си ги 2:0, а можехме и повече да ги бием. Хърватска бяха доста здрав тим “, сподели още Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР