Легендата на българската и световна борба Симеон Щерев даде интервю

...
Легендата на българската и световна борба Симеон Щерев даде интервю
Коментари Харесай

Симеон Щерев: Още не мога да повярвам, че синът ми го няма!

Легендата на българската и международна битка Симеон Щерев даде изявление за първи път след гибелта на сина му Николай. Щерев-младши умря след боледуване от COVID-19, а татко му призна, че към момента не може да повярва какво в действителност се е случило.

" Всеки човек има сложни моменти, само че животът е битка. Трябва да се бориш до последните секунди, както беше по времето на кариерата ми. Болката остава, няма по какъв начин да мине. Надяваме се, че е на по-хубаво място. Ще се срещнем, само че не се знае по кое време. Бог взема решение. Загубата е огромна, само че би трябвало д се оправим. Не мога да допускам, че още го няма. За приятелите и фамилията си даваше всичко. Той е около нас и си приказваме. Трябва да знае, че двете му прелестни деца няма да ги оставим. Всеки човек си има орис. Каквото и да правиш, няма по какъв начин да се спасиш от ориста си. Гледам метафизичен, тъй като другояче човек ще откачи. Дано да е на по-добро място ", съобщи Щерев, който сега е треньор на женския народен тим на Русия.

Николай, който бе притежател на Златния пояс " Дан Колов " за 2011 година, както и първенец на България за 2018 година в категория до 125 кг, умря през месец юли на 33-годишна възраст. Той прекара съвсем месец в болница на апаратно дишане преди да си отиде от този свят на 15 юли.

Баща му също бе инфектиран с ковид, само че съумя да се възвърне изцяло.

" Винаги съм желал от децата си да са положителни. Второ - да държат на думата си. Така се става мъж. Спортът ги научи на дисциплинираност и усърдие. Винаги би трябвало да се отделя внимание на спорта. Той ни учи на доста неща. Трябва да се отделя време. Обичам да вървя в планината и научих внуците и приятелите си да вършат същото ", прибавя огромният треньор.

Той споделя още, че в случай че би могъл да стартира изначало, отново би избрал битката, тъй като човек би трябвало да прави това, което обича

" Моят лозунг е, че в случай че мога да оказа помощ на някого, ще го направя, само че в никакъв случай няма да му попреча. Мисля, че сами можем да търсим хората, с които да поддържаме връзка ", обобщава той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР