Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева заяви в специално

...
Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева заяви в специално
Коментари Харесай

Робева: Бих се почувствала засегната, ако Невяна не стигне върха, който ѝ се полага

Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева съобщи в особено изявление за предаването на NOVA – На Кафе, че не се е почувствала наранена, че излязлата от нейния клуб Невяна Владинова не я загатнала в изявлението си, откакто попадна в тройката на Спортист на България за 2017 година. Робева разяснява, че би се почувствала по този начин, в случай че грацията „ не стигне до върха, който ѝ се поставя “.

Робева приказва просторно и за всички настоящи тематики към себе си и за завръщането си в треньорството.

„ Изкарах празниците прозаично. По празниците работихме. На 24 декември вечерта и на 25 декември почивахме. На 31-и вечерта почивахме и на 1-ви. На село почивахме. При нас е традиция фамилията да се събира на Коледа. Малката Рада е пораснала. Стана на 9 години. Голямо дяволче. Не обича да идва при мен, тъй като я карам да учи. Тя е споделила на приятелчета, че не обича да идва при мен, тъй като я карам да учи. Нея доста хора я глезят. Момиченце, хубаво, само че сякаш множеството деца сега, родителите им считат, че би трябвало да ги глезят. Пък аз мисля, че децата би трябвало да са подготвени за живота. Дъщеря ми порасна сама, независима е и това ме радва “, стартира Робева.

За завръщането си в треньорската активност и за направения театър, Робева сподели: „ Спектакълът мина по извънреден метод. Феновете на художествената гимнастика предложиха да оказват помощ и по този начин пристигна концепцията да създадем театър. А той сякаш самичък се правеше. Не знам по какъв начин стана. Идеите идваха някак по време на работа. Събрахме средства. Вчера оповестих, че събрахме пет пъти повече средства, в сравнение с страната субсидира този клуб. Това е най-успешният клуб. Плюс това данъкът, който платихме, покрива тази дотация. Разплатихме се с всички. За клуба остана пет пъти повече, в сравнение с страната дава. Не сме спирали парното, тези дни ни следва една среща с всички в клуба. Искам тези пари да се харчат за повишение на квалификацията. За да спортуваш художествена гимнастика, се желаят към този момент доста средства. Искам да включа музика. Децата са отчайващо неритмични и немузикални. Едно време просветителната система бе друга. Ние пеехме, рецитирахме, а в този момент не знаят едно стихотворение. Докато аз повеждам този клуб, децата ще пеят, ще рецитират. Мисля, че родителите търсят повече реализация на своите фантазии “.

„ Аз съм доста противоречива персона – едните ме отхвърлят, другите ми имат вяра. Ние сме изкарали тези пари. Имаше места, където трябваше да се продават билети, само че нямаше касови апарати. Купихме такива. Дадохме ги и казахме, че не желаеме леке да падне върху тази активност. Радвам се за инспекцията на Национална агенция за приходите, няма никакви сънения. Родителите доста помогнаха. Пътуваха с нас, бяха до децата. Други шиеха костюми. Бяха до нас и мисля, че ние сме длъжни да работим с родителите “.

„ Аз години наред отхвърлят Facebook, не всеки път се оправям, изрично не бих си разрешила да възложа на различен да кореспондира от мое име. Хората ме схващат мисля. Аз отивам рано в залата и мога да приказвам с тях до час и половина два денем, и вечер в случай че не съм доста изморена. Обещах да пиша историята на художествената гимнастика. На 5 януари е рожденият ден на Жулиета Шишманова. Винаги вършим среща на този ден и почитаме паметта ѝ. Тя щеше да стане на 80. Когато престъпих залата за първи път, тя ме посрещна. Тя ме водеше и в първите ми стъпки като треньор. Тя бе изключителна жена. Аз съм различен вид човек. Винаги съм ѝ се възхищавала. Тя постави основите. Хубаво би било да се пази традицията и да се надгражда “, добави Робева.

Легендата на българската художествена гимнастика приказва и за концепцията да вкара всичките си истории в биографична книга.

„ От преди няколко месеца започнах тази преписка във Facebook. Аз осъзнах, че не мога всичко да обявявам във Facebook. Аз поставям бариера на персоналния си живот, само че има неща, които нямат такава тежест, в случай че не са в книга. В нея си по-отдалечен. Това, което става сега, доста ми оказва помощ, връща ме обратно. Понякога във обществената мрежа разгласяват материали, фотоси, мои композиции. Така, че може би ще съчетая това, което споделям като история и персоналното

„ Младият човек е младеж. Нашето време бе на четящите. Ние се надпреварвахме кой повече е чел и видял. Но и аз както висчки млади тогава, държах възрастните на огронно разстояние от мен. И в този момент когато дълбая, се взирам в лицата на моите предшественици. Като по-млада съм ги пренебрегнала. Младият се отнася с неуважение. Когато станат по-възрастни ще зпаочнат да се вълнуват какво е било преди тях и какво ще оставят. Сега открих остарели книги и замлъквам пред интелекта на тези хора. Много ми се желае и посредством Facebook да споделям за тези хора и за Жулиета Шишманова. Тя не може да се не помни. Печеленето на медали, не може да закрие историята. Нашето обвързване е да напомним за тези, които са били пред нас. Тези, които са сложили темелите. Убедена съм, че младите също ще схванат, че това, което получават наготово ot интернет минава и отпътува. Не оставя диря. А с цел да остане диря, би трябвало да се прочете от книга. Докосването на до книгата, до печатарското мастило “

Една от водещите ни индивидуалистки Невяна Владинова е артикул на школата на Нешка Робева. Чаровната плевенчанка се подреди в топ 3 на анкетата за Спортист на 2017 година. За това, че не загатна Робева в изявлението си след приемане на статуетката, Нешка изясни:

„ Как да ви кажа. Не всеки се ражда с рога и не всичко се доближава с рогата напред. Невяна върви по добър път. Тя би трябвало да доближи задачата си. Тя би трябвало да оцелее. Друг е въпросът за какво тези хора слагат в такава обстановка и в действителност ли се радват на това. Наистина ли не схващат какъв брой е ефимерно и неуместно това – да принуждаваш някого да ти удря чело, но ти не знаеш какво става зад тила ти. Големият мъдрец Паскал споделя по този начин - „ Ако тези доста хвалени, чуят хвалите си какво приказват зад тила им... “Не го споделям аз, споделя го Паскал и то преди доста години. Така че, не съм се засегнала на Невяна, бих се почувствала наранена, в случай че тя не стигне върха, който ѝ се поставя “.

„ Големите и трайни резултати идват с огромен и обединен екип, който гледа в една посока “, приключи Нешка Робева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР