Легендата на българската борба Симеон Щерев все още скърби за

...
Легендата на българската борба Симеон Щерев все още скърби за
Коментари Харесай

Симеон Щерев още не е прежалил сина си

Легендата на българската битка Симеон Щерев към момента скърби за сина си.

 

Припомняме, че той изгуби наследника си в разгара на коронавирус пандемията през 2020 година Симеон-младши лежа цялостен месец в болница, където бе на апаратно дишане, само че за жалост не съумя да се пребори за живота си. Той си отиде от този свят на едвам 33 години, а татко му се отдръпна за много време от работата, с цел да успее да се оправи с тъгата си.

 

Към днешна дата обаче коравият международен първенец по битка свободен жанр и бронзов олимпийски медалист от игрите в Сеул '88 още веднъж е под светлините на прожекторите. Наставникът на Станка Златева бе показан като треньор на женския народен тим на Азербайджан.

 

64-годишният експерт е претрупан със задачата да приготви състезателките си за идните олимпийски игри следващата година в Париж. Азерите чакат медали от две натурализирани състезателки – украинката Мария Стадник и българката Елис Манолова.

Брюнетката, родена в кърджалийското село Върбен бе на крачка от бронза на игрите в Токио, само че отпадна преди полуфиналите от киргизстанската състезателка в категория до 68 кг.

 

Щерев обаче заречен на азерите, че в този момент ще я приготви за място на подиума. Той ще работи за извънредно висока заплата в Баку, а и също така разчита на бомбастични награди, които азерите дават за всеки извоюван орден на олимпийските игри. Запознати показват, че премията за злато надвишава 300 000 $.

Инфо: Уикенд

Тагове: Симеон Щерев треньор борба свободен стил Мария Стадник Елис Манолова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР