Легендата на България и Барселона Христо Стоичков даде специално интервю

...
Легендата на България и Барселона Христо Стоичков даде специално интервю
Коментари Харесай

Стоичков предпочита Лаутаро пред Неймар

Легендата на България и Барселона Христо Стоичков даде особено изявление за предаването " El Transistor " на радио " Cadena Ser ". Любопитното е, че това се случи на профила на Камата в Инстаграм. Разговорът предстоящо се въртеше главно към Барса, протичащото се в клуба, трансферните клюки и други

Напоследък интензивно се приказва, че каталунците имат интерес към нападателя на Интер Лаутаро Мартинес, само че съгласно други информации те желаят да си върнат Неймар от ПСЖ. Запитан кого би привлякъл в Барселона Неймар или Лаутаро Мартинес, Ицо отговори: " Лаутаро. Той е млад, надарен, аржентинец. Знае по какъв начин да играе с Меси, има доста футбол в него. Той е страхотна инвестиция за бъдещето. Разполага с експедитивност, повратливост, техника и несклоняем дух ".

" Не се колебая в качествата на Дембеле, Гризман, Артур, Де Йонг. В тях има бъдеще и би трябвало да им се даде време. Нужна е тактика за създаване на един тим. Нищо не се гради от през днешния ден за на следващия ден. Убеден съм, че Коутиньо има качества. Той обаче беше подложен под голямо напрежение. Трябваше да размени Неймар. Всички почитатели си го представяха като новия Неймар, само че той има други характерности. Беше заставен да играе на непривична позиция ", добави Стоичков.

Камата хитроумно отклони въпрос кой футболист на Реал Мадрид би привлякъл в Барса. Той съобщи: " Луис Енрике се оправи добре, като пристигна от Реал Мадрид. Страхотен футболист. Наслаждавах му се. Барселона разполага с доста положителни футболисти, само че им е нужно време ".

За Кике Сетиен: " Неговата философия е доста зрелищна. Той е сериозен, диаголигичен. Трябваше човек, който незабавно да размени Валверде. Малко са треньорите с подобен профил и Кике беше разполагаем. Не се колебая, че този тим на Барса има капацитет да завоюва огромни неща ".

Запитан кой всред Роналд Куман и Чави повече подхожда на треньор на Барса, Стоичков сподели: " Куман е треньор повече от 10 години. Чави е човек, прекарал целия си живот в Барса, само че е с по-малко насъбран опит. Видяхте по какъв начин стана с Гуардиола. Мина през Барса " С ", Барса " В " и по-късно пое първия тим ".

На въпрос по кое време съгласно него още веднъж ще има футбол, Ицо сподели: " Много сложен въпрос. Изобщо не виждам по какъв начин в края на месец май може да има още веднъж футбол. Дори да е без аудитория, на стадиона би трябвало да има най-малко 200 индивида, с цел да се изиграе и излъчи мачът. В актуалните условия това е невероятно. Може би в края на юли, месец август. За август се приказва, че тогава може да се изиграе Шампионската лига ".

Стоичков още веднъж показа, че не желае купата да бъде присъдена служебно на Барса: " Най-справедливо е шампионата да се доиграе. Да, слушам гласовете от Мадрид, които злорадстват. Ако те бяха първи, щеше да е друго ".

На въпрос кой е обичаният му гол за Барса, той сподели: Всички са ми обичани. Още ме боли ухото от гола ми с глава против Атлетик Билбао (смее се). Ако мога да избера един, предпочитам този против Аустрия Виена. Куман ми я подаде, овладях я на гърди, трансферирах си я и я вкарах ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР