Легендата на аржентинския и световния футбол Диего Армандо Марадона стана

...
Легендата на аржентинския и световния футбол Диего Армандо Марадона стана
Коментари Харесай

Марадона: Нямаше дузпа за Реал, но и аз бих направил като Васкес

Легендата на аржентинския и международния футбол Диего Армандо Марадона стана следващият, който взе отношение по противоречивата дузпа, посредством която Реал Мадрид отстрани Ювентус в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Извършителят на противоречивата дузпа я дефинира като обезчестяване

Вече дни наред полемиките към единоборството на Мехди Бенатия против Лукас Васкес не стихват, като мненията са извънредно разнопосочни. До тази последна минута на добавеното време Юве водеше с 3:0 на „ Сантиаго Бернабеу” и изглеждаше по този начин, като че ли мачът ще се насочи към продължения. Наказателният удар, съпроводен и с пряк червен картон за побеснелия Джанлуиджи Буфон, оказа помощ на „ кралете” да се измъкнат от тежката обстановка и да продължат към полуфиналите.

Читателите на Gong.bg безапелационни в мнението имаше ли дузпа за Реал

Марадона счита, че мароканският защитник на Юве не е направил фаул против Васкес, само че пък въпреки това в случай че самият аржентинец е бил на мястото на пострадалия, е щял да стори напълно същото. „ Не беше дузпа, не”, разяснява дон Диего. „ Когато Роналдо отклони топката с глава, Васкес беше нужно да се хвърли към топката, тъй като беше покрай Буфон, а Бенатия го връхлиташе в тил.”

Стоичков: Чиста дузпа за Реал

„ Той направи същото, което бих сторил и аз – сграбчи своя късмет и се ускори към топката”, добави Марадона.

В полуфиналите защитаващият своята купа в Шампионската лига Реал изтегли най-тежкия вероятен противник при жребия – Байерн Мюнхен. Първият мач сред двата колоса на европейския футбол ще се играе на 25-и април в Германия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР