Легендата на Англия и Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм ще получи

...
Легендата на Англия и Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм ще получи
Коментари Харесай

Бекъм ще получи наградата на Президента на УЕФА

Легендата на Англия и " Манчестър Юнайтед " Дейвид Бекъм ще получи специфичната премия на Президента на УЕФА поради приноса си към футбола по време на професионалната си кариера и след нейния край.

Бившият британски национал ще получи оценката по-късно тази година в Монако, когато се организира церемонията по награждаване на най-хубавите футболисти на годината.

" Избрах Дейвид Бекъм за реципиент на премията тази година, тъй като той е световен дипломат на футбола и промотира играта и нейните полезности по целия свят ", разяснява президентът на УЕФА Александър Чеферин.

" Неговата неуморима филантропична активност, която е помогнала за подобряването на живота на доста деца по света, би трябвало да бъде маркирана. Бекъм е същинска футболна икона на своето потомство ", добави Чеферин.

43-годишният Бекъм игра още за тимовете на " Реал " Мадрид, ПСЖ, " Милан " и " ЛА Галакси ", преди да се откаже от футбола през 2013-та година.

" В кариерата си постоянно се пробвах да давам 100% от себе си и да пазя полезностите на отборната работа и феърплея. Горд съм, че се причислявам към впечатляващия лист с играчи, които са получавали тази премия ", разяснява Бекъм.

Миналата година премията на Президента на УЕФА отиде при легендата на " Рома " Франческо Тоти, а в минали години нейни реципиенти са били Франц Бекенбауер и Йохан Кройф.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР