Легендата Любослав Пенев говори относно кандидатурата си за президент на

...
Легендата Любослав Пенев говори относно кандидатурата си за президент на
Коментари Харесай

Любо Пенев: Тук съм да бъда президент на БФС, време е да се покажа

Легендата Любослав Пенев приказва по отношение на кандидатурата си за президент на БФС. " Ел Голеадор " сподели пред bTV, че в този момент е времето да се " покаже ". Той първо съобщи, че някогашните му сътрудници от златното потомство " не са управлявали погрешно и са имали плюсове ", а малко по-късно добави, че в случай че не вземе властта, " оставаме с това катастофално ръководство ".

" Какво желая да кажа на хората? Ще им кажа много неща. Тук съм да се кандидатирам и да бъда за президент на БФС. Време е да се покажа, в този момент е моментът. Отсъствах известно време, преглеждах пресата, в този момент съм си в България. Дано да има указател БФС и да ми одобряват документите. Положително съм надъхан, не приказваме за вендета и така нататък Не съм нападал никого, просто се опазих, приказвам за изявленията ми преди три години. Искам да съм президент на БФС, с цел да са цялостни стадионите, националният тим да е в топ листата, да се класира за европейско и международно състезание, клубовете да играят в Шампионска лига, Лига Европа.

Мисля, че е време за съществена смяна - 12 години плюс две се появи, че този модел на ръководство не е печеливш. Не имам предвид никой съответно, имам предвид като цяло шапката на ръководството. Много неща бих направил друго - ДЮШ, друга методика, нашите тимове се показват по метод, който не им дава отговор на качеството. Един мощен тим - Лудогорец, не е задоволителен.

Няма да давам жокери с кои хора ще работя, само че има хора, които са готови. Със сигурност ще има огромни промени. Във футбола би трябвало да има хора с пари, това е наложително. Зад мен няма съответни персони, съответен тим. Не знам от кой ще получа поддръжка и от кой - не. Всеки клуб има един глас. Много клубове ще ме поддържат, сигурен съм. Всеки, който желае смяна.

Дали бих поканил Димитър Бербатов в екипа ми? Бербатов, Стилиян Петров, Краси Балъков, това са прелестни футболисти, популяризирали България в чужбина. Защо да не ги поканя в моя екип, за какво не. Въпрос на диалози е. Искам да приложа европейски модели, би трябвало да ги използван тук.

Основното предписание е да се съблюдават разпоредбите. Има правила и се съблюдават от всички тимове - мощни, слаби. Правила! Аз ще ги трансформира нещата. Късно е да се трансформира, раздават на хората топки отпреди 10 години, мрежи отпреди 20 години. Плашат хората, че като пристигна Любо, всички ще си тръгнат. Няма такова нещо. Тези, които работят за идеята, ще останат. Според мен футболът би трябвало да е един от целите за страната.

Христо Стоичков? В положителни връзки съм с всички. Нямам проблем с всеки един да седна и да поговоря. Не е невероятно да седна с Ицо да поговоря, въпреки че не знам какви са неговите задължения сега. Нямам проблем с никой. За мен е по-добре датата да е по-далечна, с цел да имам повече време да се приготвя. Надявам се всички клубове да стартират да гласоподават по съвест. Има клубове фантоми има. Присъстват в регистъра, не са заличени, клубове фантоми, клубове, които не практикуват активността футбол. Това, несъмнено, са клопки. Ще бъдат взети ограничения това да не бъде позволено.

Темата за националния селекционер би трябвало да бъде оставена малко в бъдещето. За съдийството имаме кадърни хора, не намирам един чужденец да се намира на заплата в БФС и да разяснява непрестанно, той ги хвали, те си споделят, че са сбъркали, той е спуснат от УЕФА или не знам от кое място. Имам рецептите. Мисля, че имаме положителни някогашни интернационалните съдии.

За черното тото слушам доста неща, само че не знам. Знам това, което се написа по пресата. За двата клуба с името ЦСКА не съм осведомен в елементи. Чета, само че не знам и това е тематика за бъдещето. Тези въпроси не са към мен. Мен ме интересува БФС. Дебат с Борислав Михайлов? Не е невероятно, забавна концепция, само че да не си остана самичък в студиото.

Ще има и доста корекции в таксите, които заплащат тимовете на БФС - било членски импорт, било за осъществяване на мачовете и така нататък Няма да кажа всичко през днешния ден и не е инцидентно. Българският футбол има огромен капацитет, следват и други диалози. Нахвърлих много съществени неща, ние сме съществени хора, най-малко се имам за приблизително образован, най-малко.

В никакъв случай Боби и другите не са създали единствено неприятно. Отлични футболисти, познаваме се добре с всички от тях. Не са управлявали погрешно никога, сигурно имат плюсове, само че този модел на ръководство не дава резултат. Чака ни доста работа, само че не се тревожа - аз съм доста самоуверен! Имам доста другари, чувствам поддръжка. Враговете имат за цел да завоюват този мандат, аз имам за цел да променим безусловно всичко в БФС - в случай че не всичко, то съвсем всички. Средствата от ФИФА и УЕФА ще бъдат доста повече. Говоря за доста, имам ги записани - тежки милиони, милиарди. Чух, че се тиражира в този момент в пресата, че по линия на тима, който играе в този момент в Европа, че ще идват пари от Европа. Защо в този момент го споделят? Получени са март, за какво в този момент? Ако не печеля, оставаме си с тези хора, оставаме си с това пагубно ръководство и си продължаваме.

Скоро чакаме да станем колония, ще забележим на коя страна - виждам по 11 чужденди. Бях селекционер, те ми викат, че не вървя - какво да видя като вървя? Последният ми мач може би е като народен селекционер. Дузпи, стреляме нагоре, ужасно доста, още търсим топката. Още не съм се виждал с Димитър Пенев. Редно е нашите последователи да го обичат, тъй като направи доста за националния тим. Какво е за мен България? Това ми е родината, аз съм израснал тук ", сподели легенарният нападател.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР