Легендата и доскорошен капитан на Черно море Георги Илиев за

...
Легендата и доскорошен капитан на Черно море Георги Илиев за
Коментари Харесай

Георги Илиев проговори: Дълбоко омерзен съм, но няма да се откажа

Легендата и досегашен капитан на Черно море Георги Илиев за първи път разяснява в детайлности абсурдът към последния кръг на Първа лига за сезон 2018/2019. Ветеранът, който през вчерашния ден игра за националния тим при загубата 2:3 от Косово в квалификацията за Евро 2020, съобщи, че се усеща омерзен и потиснат от петното, което му беше лепнато.

37-годишният футболист дружно с още 5-има други футболисти на „ моряците” бяха внезапно извадени от групата за решителния мач против Лудогорец от последния кръг по съмнения в симулативна игра против ЦСКА (1:3) 20 дни по-рано. Шефовете на варненския отбор взеха това решение в резултат на тест с полиграф, на който подложили тима. Лудогорец завоюва семейството си против тима на Илиан Илиев с 4:1 и за 8-и следващ път стана първенец на България.

Изгонените след това от Черно море футболисти се подложиха на втори детектор на лъжата, който устояха, в опит да изчистят имената си. За момента управлението на варненци към момента не излязло с публична позиция по случая.

Пред Спортното шоу на Дарик Илиев разказа завършека на сезона си като ужасяващ. "Загубата от Косово бе следващият тежък миг през този сезон. Тази мощна за мен година приключи извънредно. 32 мача и 10 гола на тези години е необикновено достижение, даже ме викнаха в националния, само че всичко приключи извънредно ", съобщи ветеранът.

"Минаха 20 дни от събитията към мача в Разград. Няма час да не мисля за това. Мина толкоз доста време, само че не ми е по-леко.

"Всичко стартира след мача с Левски (1:5 в София - б.р.), когато ни попитаха дали да се взима детектор, имаха подозрения за нещо. Аз като капитан споделих, че няма какво да крием и ще се явим. Непосредствено преди мача с Лудогорец, ни повикаха 6 индивида, демонстрираха лист, на който пишеше, че сме излъгали. "

"Сериозно ви споделям, помислих, че това е скрита камера. В един миг осъзнах, че шефовете са съществени, не можех да допускам. Поисках пояснение - какво, по какъв начин, за какво, къде е грешката. "Аз видях един бял лист с един въпрос и един отговор. Той беше "Не " от моя страна и пишеше - "Лъжа ". "

"Не ми обясниха нищо. Договорът ми по този начин и по този начин изтичаше и взехме решение да се разделим. Трябва да си простак, с цел да помислиш, че след тези години, тези моменти и страсти на "Тича ", аз ще направя такова нещо. Дълбоко потиснат и омерзен съм, да ми лепнат това леке... "

"Никой не даде пояснение на тези злословия, доста нелепости се изписаха. Болно ми е за почитателите, които повярваха на това. Как аз ще продам този тим? Не съм низък и безсъвестен вид. Но очевидно има хора, за които това няма значение. Съсипват животи и ориси. "

"Защо никой не излиза да каже какво се е случило, нали имаха доказателства, къде са? Бях шокиран и желаех нов детектор. Шефовете не се съгласиха, след което аз и другите момчета намерихме частна софийска компания и се явихме непринудено. Резултатите от първия детектор бяха направени след мача с Левски, а ги изкараха 10 дни по-късно, не зная зашо толкоз късно. На втория полиграф, който направихме сами, резултатите излязоха няколко часа по-късно. Защо е по този начин - не зная, отговорете си вие. "

"Аз не съм човек, който ще клекне пред лъжите. Искам да изчистя името си, най-много пред почитателите във Варна, тъй като сега са разграничени. Получих и много поддръжка, даже и предложение от четири тима, което демонстрира, че футболните хора ми имат вяра. Аз няма да спра. Ако ми бяха споделили: "Жоре, остарял си ", щях да окача бутоните. Но аз поради такива неистини няма да се откажа ", приключи Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР