Легендата гласи, че Богородица е пожелала иконата да отиде в

...
Легендата гласи, че Богородица е пожелала иконата да отиде в
Коментари Харесай

Чудотворна икона в софийско село лекува душите и телата на вярващите

Легендата гласи, че Богородица е поискала иконата да отиде в храма Св. Николай Чудотворец”.

През 2006 година донорът на иконата Атанасиос Спулис от гръцкия гр. Патра я подарява персонално на прот. Ганчо Ланджев, без той особено да я е поръчвал. След огромно литийно шествие, в което взимат присъединяване шестима свещеници и доста народ, иконата е въдворена в храма „ Св. Николай Чудотворец” в с. Желява.

Отец Ганчо приема дарението на иконата за знак Божий. Желанието му е да откликне на търсещите помощ от Божията Майка, по тази причина незабавно стартира да отслужва акатисти и молебствия пред нея. И чудесата на вярата не закъсняват.

Отец споделя, че чудотворната икона оказва помощ на онкоболни хора, на такива, обладани от зли духове и на вярващи с репродуктивни проблеми. Според преданията, с цел да помогне иконата, в храма би трябвало да се влезе с чисти намерения, а молитвата да бъде от сърце.



Преданието споделя, че един път до иконата се доближил един младеж, с цел да й се поклони. В същия момент ликът на Св. Богородица просиял с неземна светлина, а невидима мощ отблъснала младежа от иконата и го съборила на земята. Щом пристигнал на себе си, той със сълзи изповядал пред монастирските старци, че до тогава водел греховен живот и се занимавал с правене на вълшебства. Чудото, осъществено от Всецарицата го предиздвикало да се покае и да промени живота си.

На иконата св. Богородица е изобразена седнала на трон, с Младенеца Христос на колене. Тронът символизира царственото великолепие на Божията Майка.

Св. Богородица „ Всецарица” се уважава като изцелителка на заболели от ракови болести и на потърпевши от магьосничество, а също и на раждащите майки и на дамите, които желаят да имат деца.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР