Легендата Габриел Батистута предупреди, че Аржентина не бива да разчита

...
Легендата Габриел Батистута предупреди, че Аржентина не бива да разчита
Коментари Харесай

Зависимостта от Меси е опасна, предупреди Батистута

Легендата Габриел Батистута предизвести, че Аржентина не трябва да разчита прекомерно доста на суперзвездата си Лионел Меси за идното Световно състезание в Русия през това лято. “Албиселесте” завоюваха едвам 7 точки от 24 вероятни в квалификациите без капитана си. С него в състава си обаче те събраха 21 пункта от оптималните 30.

“Меси е състезател, който може да играе във всеки отбор. Винаги бих поискал да е в моя тим, само че разчитането на единствено един футболист не ми се коства рационално. Поради равнището на противниците ни на Мондиала доста е рискова зависимостта от един играч”, разяснява Батигол пред уеб страницата на ФИФА.

[SELECCIONADOS] 90 minutos de fútbol para Lionel #Messi en el 2-1 de @FCBarcelona_es sobre Valencia. Y récord para el Barsa: 39 partidos invictos en @LaLiga pic.twitter.com/o03FBONCt2
— Selección Argentina (@Argentina) April 14, 2018
Бившият състезател на Фиорентина изрече мнението си и във връзка с различен проблем за “гаучосите” - кой би трябвало да води офанзивата на отбора при съществуването на изявени голмайстори като Серхио Агуеро, Гонсало Игуаин, Мауро Икарди и Пауло Дибала.

“Според мен номер 9 би трябвало да е Игуаин и селекционерът мисли по същия метод. Има голямо напрежение върху него - всяко допиране би трябвало да е гол. Да се надяваме, че на международното всяко едно ще влиза във вратата. Има и други “деветки”, които могат да дадат гаранции на треньора. Не е проблем да имаш толкоз доста варианти. Това е прелестен проблем. Богат избор, с който не доста страни разполагат”, добави голмайстор номер 1 за Аржентина на международни шампионати.

КАЛОЯН АНТОНОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР